21 / 05 / 2024

arsa miras yoluyla bölünme

arsa miras yoluyla bölünme

Sabah Gazetesi'nden Burcu Çalık'ın haberine göre; Arazi toplulaştırma projesine köylü de sahip çıktı. Tarım Bakanlığı'nın anketine katılan çiftçi ve muhtarların yüzde 74.6'sı arazilerin miras yoluyla bölünmesine karşı..

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Kırklareli Belediyesi’nden arsa fırsatı! 4 arsa satılacak!

Kırklareli Belediyesi tarafından 4 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsalar 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 15.00’da ihale yoluyla satılacak.

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Mirasta yeni usul dönemi başlıyor: Artık miraslar bu şekilde paylaşılacak 

Türkiye'de emlak mirası devri ve dükkan tapularıyla ilgili önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul sahipleri ve miras yoluyla mülkiyet devri işlemlerini etkileyen önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. İşte yeni miras düzenlemesiyle ilgili detaylar…

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

arsa miras yoluyla bölünme Haberi

arsa miras yoluyla bölünme

Tarımda büyük çaplı üretim ve endüstrileşmeyi engelleyen arazilerin miras yoluyla bölünmesine, köylüler de karşı çıktı. Arazi toplulaştırma projesi kapsamında Anadolu'da çalışmalar yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 81 ilde 50 bin 831 muhtar ve çiftçiyle anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 74.6'sı miras kalan tarım arazilerinin bölünmesine karşı çıktı. Köylülerin yüzde 71'i ise çözümün toplulaştırmada olduğunu belirterek, "Miras kalan araziler, hissedarların birinde toplanmalı" dedi. Katılımcıların yüzde 60'ı da bedel karşılığında arazisini elden çıkarmaya razı olduğunu belirtti. 


ARAZİ BAŞINA 6 MİRASÇI 

Türkiye'de bir tarım arazisinin ortalama 5.8 mirasçı var. En fazla mirasçı ise 6.9 kişi ortalama ile İç Anadolu Bölgesi'nde. Ankette "kardeşler arasında mirası nasıl paylaştınız?" sorusuna katılımcıların yüzde 45'i "kızlar ve erkekler arasında eşit" yanıtını verirken, yüzde 14.4'ü erkeklere daha fazla pay...