02 / 05 / 2024

Asya doğalgaz pazarında rekabet

Asya doğalgaz pazarında rekabet

Dünyanın enerji talebini sürükleyen Asya-Pasifik bölgesinde doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) pazarı da giderek büyüyor. Ukrayna’da yaşanan kriz ve batının yaptırımları nedeniyle Rusya da yüzünü bu pazara çevirdi...

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Kış ayları geldiğinde en çok cep yakan ve yüksek gelen faturalar arasında yer alan doğalgaz faturaları her vatandaşın dikkatli takip ettiği ödemeler arasında yer alıyor. Doğalgaz faturalarının 150 TL birden artacağı duyuruldu. Bu miktar faturalara ne zaman yansıyacak?

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlarda doğlgaz fatura korkusu başladı. Vatandaşlar doğalgaz faturalarının nasıl geleceğini merak ederken, ilk rakamlar gelmeye başladı.  Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Doğalgaz faturalarında tarih verildi! BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuruldu!

0 TL doğalgaz faturası için açıklamada geldi. Doğal gaz kullanan kişilere duyuruldu. İşte detaylar!

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesinden sonra vatandaşlar " Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Doğalgaza indirim mi gelecek? 2023 Karadeniz gazı ile doğalgaz faturalarına indirim yapılacak mı?

Doğalgaz faturalarında indirim olacak mı, doğalgaz faturaları düşecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor. İşte detaylar!

Asya doğalgaz pazarında rekabet Haberi

Asya doğalgaz pazarında rekabet

Batının yaptırımları nedeniyle Asya enerji pazarına girmek isteyen Rusya’yı özellikle doğalgaz ticaretinde büyük rekabet bekliyor.


Dünyanın enerji talebini sürükleyen Asya-Pasifik bölgesinde doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) pazarı da giderek büyüyor. Ukrayna’da yaşanan kriz ve batının yaptırımları nedeniyle Rusya da yüzünü bu pazara çevirdi.


Asya Araştırmaları Ulusal Bürosu’ndan Enerji Güvenliği Araştırma Müdürü Mikkal Herberg, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Rusya’nın uzun süre önce büyük bir enerji pazarı haline gelen Asya-Pasifik pazarına girmekte geç kaldığını savundu.


Rus doğalgaz devi Gazprom’un, Asya doğalgaz ve LNG piyasalarına girmekte çok yavaş davrandığına dikkati çeken Herberg, “Gazprom yavaş davrandığı için Rus petrol şirketi Rosneft, Asya’ya LNG ihraç edebilmek için yeni bir terminalin inşaatına başladı” ifadesini kullandı.


LNG ihraç edebilmek için Rusya’nın birçok LNG projesine daha başladığını vurgulayan Herberg, ancak Rusya’nın...