07 / 05 / 2024

AVM kira tartışması

AVM kira tartışması

Artan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sekteye uğrayan günlük yaşam, perakendeye yansıdı. Kurdaki dalgalanma, kira ile ciro oranını bozarken, sıkıntıda olan bazı markalar AVM’lerden kira indirimi istedi. Sonuç alınamayınca mücadele yargıya taşındı.

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Bursa'da, iş yeri sahibi Aykut Y., kira artışı ile ilgili olarak aralarında husumet olan market işletmecisi Ahmet K. tarafından çıkan tartışmadan sonra silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden iş yeri sahibi hastanede tedaviye alındı.

Ev sahibiyle kira tartışması yaşamak mı, krediyle ev almak mı? Vatandaşlar ne dedi?

Son zamanlarda artan ev fiyatları ve konut kredisi faizleri sebebiyle, ev sahibi olmak neredeyse imkansızlaştı. Peki konut yatırımı yapmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar ve vatandaşların görüşleri...

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

Meclis'te fahiş kira tartışması! Orta sınıf ve beyaz yakalılar kiralarını ödeyemeyecek halde!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmalara neden olan fahiş kira bedelleri, Meclis gündemine de geldi. Milletvekilleri fahiş kiralar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 

İstanbul'da da hissedilen depremlerden sonra tedirginlik artarken, uzman isimlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli!

Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

Yüksek enflasyon ile artan yaşam pahalılığı konut kiralarının da katlanmasına neden oldu. Ev sahibi ve kiracı tartışması büyüyor! İstediği zammı alamayan ev sahipleri mahkemeye koşuyor! 

AVM'lerde dövizle kira krizi!

Silk-Cashmere'in Kurucusu Ayşen Zamanpur, AVM'lerdeki kira tartışmasının iki tarafa da faydalı olmayacağına dikkat çekti. 

AVM'lerde dövizle kiralama tartışması!

Geçtiğimiz hafta zam için harekete geçen AVM'ler şimdi de dövizli kiralamaya geçti. Türkiye genelinde organize bir şekilde hareket eden pek çok AVM, yabancı ve yüzde 50 yabancı ortaklı Türk markalara dövizle fatura kesiyor...

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.

AVM kira tartışması Haberi

AVM kira tartışması

Artan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sekteye uğrayan günlük yaşam, perakendeye yansıdı. Kurdaki dalgalanma, kira ile ciro oranını bozarken, sıkıntıda olan bazı markalar AVM’lerden kira indirimi istedi. Sonuç alınamayınca mücadele yargıya taşındı.


Alışveriş merkezleri ile kiracıları arasında yıllardır yaşanan anlaşmazlık kızışıyor. Artan terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından günlük hayatın sekteye uğraması alışveriş oranlarına yansıdı. Bu yıl başından beri ani dalgalanmalar yaşanan alışveriş eğilimi, son olarak temmuz ayında kendini gösterdi.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından hazırlanan AVM Endeksi’nin Temmuz 2016 sonuçlarına göre, AVM’lerin ciroları, 15 Temmuz darbe girişiminin de etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 azalarak 189 puana düştü. AVM’lerde metrekare başına düşen cirolar da temmuzda bir önceki yılın...