17 / 05 / 2024

Avustralya artan konut balonu

Avustralya artan konut balonu

Avustralya'da giderek artan emlak fiyatlarınından şikayetlerin artması üzerine Avusturalya'da son yıllarda artan konut fiyatları Türkiye'dekinin aksine, ülkede tedirginlikle karşılaşıyor.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Ziraat Bankası'ndan 11.502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası!

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara bir müjde de Ziraat Bankası'ndan geldi. Buna göre, artan konut fiyatları ve kredi faiz oranları nedeni ile ev sahibi olmak birçok kişi için zor bir durum olurken, Ziraat Bankası yaptığı açıklama ile yüzleri güldürecek gibi gözüküyor.

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Avustralya artan konut balonu Haberi

Avustralya artan konut balonu

Avustralya'da giderek artan emlak fiyatlarınından şikayetlerin artması üzerine Avusturalya'da son yıllarda artan konut fiyatları Türkiye'dekinin aksine, ülkede tedirginlikle karşılaşıyor. Uzmanlar, konutta asın bir balon oluşmasının tüm ekonomi üzerinde yıkıcı etkileri olabileceği konusunda yetkilileri sık sık uyarmaya başladı.


Federal Hazine Bakanı Joe Hockey'in, ev alamayanların daha iyi maaşlı iş bulmaları gerektiği" yolundaki konuşmaları bu ülkede büyük tepki topladı. Aynca, Hockey'in emlak zengini olduğunun ortaya çıkması, bu ülkede uygulanan ekonomi politikalarının sorgulanmasına neden oldu. 


Avustralya medyasmda giderek artan şekilde yer alan haberlerde, bakanın emlak zengini olduğu ortaya çıkartılırken, Hockey'in sözleri, mensubu olduğu Liberal Parti milletvekilleri tarafından da eleştirildi. 

Siyasi uzmanlar, Hockey'in önümüzdeki Federal seçimler öncesinde, yerini kaybedebileceği yorumlarında bulunmaya başladı. 


Avustralya Federal Başbakanı Tony Abbott ise pek çok Avustralyalı gibi halen evinin taksitlerini ödediğini belirterek,...