22 / 07 / 2024

Avustralya artan konut balonu

Avustralya artan konut balonu

Avustralya'da giderek artan emlak fiyatlarınından şikayetlerin artması üzerine Avusturalya'da son yıllarda artan konut fiyatları Türkiye'dekinin aksine, ülkede tedirginlikle karşılaşıyor.

Uzmanından araziye ev yapmak isteyenlere uyarı: Her kuşun eti yenmediği gibi her tarlaya da ev yapamazsınız!

Hem sürekli artan konut fiyatları ve hem de şehirden uzak bir bölgede yaşama isteği, araziye ev yapımına talebi de artırdı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül araziye ev yapmak isteyenleri uyararak, önemli bilgiler verdi.

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.

Ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi!  

Artan konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri nedeniyle ev almak gün geçtikçe zorlaşıyor. 1 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon lirayı geçiyor. Peki risk alıp ev alınır mı?

Ziraat Bankası'ndan aylık 2.158 TL taksitle 250 bin TL kredi fırsatı!

Ziraat Bankası, artan konut fiyatları ve kredi faizlerinin ev sahibi olmayı zorlaştırdığı bu dönemde, alıcılar için çekici bir finansman çözümü sunuyor. Bankanın yeni hayata geçirdiği ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin beraber kredi çekerek konut sahibi olmalarını mümkün.

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Fahiş oranlarda artan konut fiyatları barınma krizini tetiklerken, İstanbul ve Ankara'nın en pahalı satılık evleri belli oldu. İstanbul'da 7+2 havuzlu villa ve Ankara'da 5+1 penthouse'un satış fiyatı arasında sadece 90 bin TL fark var. İşte ayrıntılar...

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Çin artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca konutu satın almasının isteneceğini açıkladı. İşte detaylar...

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Avustralya artan konut balonu Haberi

Avustralya artan konut balonu

Avustralya'da giderek artan emlak fiyatlarınından şikayetlerin artması üzerine Avusturalya'da son yıllarda artan konut fiyatları Türkiye'dekinin aksine, ülkede tedirginlikle karşılaşıyor. Uzmanlar, konutta asın bir balon oluşmasının tüm ekonomi üzerinde yıkıcı etkileri olabileceği konusunda yetkilileri sık sık uyarmaya başladı.


Federal Hazine Bakanı Joe Hockey'in, ev alamayanların daha iyi maaşlı iş bulmaları gerektiği" yolundaki konuşmaları bu ülkede büyük tepki topladı. Aynca, Hockey'in emlak zengini olduğunun ortaya çıkması, bu ülkede uygulanan ekonomi politikalarının sorgulanmasına neden oldu. 


Avustralya medyasmda giderek artan şekilde yer alan haberlerde, bakanın emlak zengini olduğu ortaya çıkartılırken, Hockey'in sözleri, mensubu olduğu Liberal Parti milletvekilleri tarafından da eleştirildi. 

Siyasi uzmanlar, Hockey'in önümüzdeki Federal seçimler öncesinde, yerini kaybedebileceği yorumlarında bulunmaya başladı. 


Avustralya Federal Başbakanı Tony Abbott ise pek çok Avustralyalı gibi halen evinin taksitlerini ödediğini belirterek,...