24 / 07 / 2024

bağışlanan ev için dava

bağışlanan ev için dava

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sahibi olduğu evi bağışlayacağını belirten okuyucu, kendisinin sahibi olduğu tek gayrimenkulün bu daire olduğunu ve bağış yapılırsa çocuklarının mahrum kalacağını aktardı. Okuyucu bağışın engellenip engellenemeyeceğini sordu.

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.

Emekli Temmuz zammı 2024! SSK, BağKur emeklisi için rakamlar geldi! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL şeklinde açıklandı. Temmuz ayında 2 düzenleme daha yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar yükselecek. Milyonların merak ettiği hesaplar tek tek yapıldı.

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Ebruli İnşaat Başakşehir için düğmeye bastı! 738 konutluk yeni proje geliyor! 

738 konut ve 25 ticari ünitenin yer aldığı Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı. Proje 2 milyar 441 milyon 18 bin 214 TL'ye mal olacak.

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

TOKİ Ankara projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent projesi için geri sayım başladı. Merakla beklenen proje 15 Kasım tarihinde ihaleye çıkacak.

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

bağışlanan ev için dava Haberi

bağışlanan ev için dava

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sahibi olduğu evi bağışlayacağını söylediğini belirten okuyucu, kendisinin sahibi olduğu tek gayrimenkulün bu daire olduğunu ve bağış yapılırsa çocuklarının mahrum kalacağını aktardı. Okuyucu bağışa engel olmak için ne yapabileceklerini sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Önce okuyucunun babasının akıl sağlığının yerinde olup olmadığı sorulmalı. Bu soru şu nedenle sorulmalı. Eğer bir akıl sağlığı problemi bulunuyorsa,bu bağış geçersiz sayılır. Akıl sağlığıyla ilgili bir problem bulunuyorsa, babanız yaşadığı sürece gerçekleştireceği bağışın engellenmesi için bir hukuki girişimde bulunulamaz.

*****

Hukuki girişim yalnızca babanızın hayatını kaybetmesinin ardından yapılabilir, o da şu şekilde: 

Miras bırakacak olan kişiler mirasçıların saklı payını bertaraf edecek şekilde bağış gerçekleştiremez. Bu durumda, evladın saklı payı miras hakkının yarısı olarak belirtilir.

Eğer ki...