28 / 07 / 2024

Bahri Sipahi chp

Bahri Sipahi chp

Türkiye Büyük Millet Meclisi 21. Dönem Milletvekiliği yapan Bahri Siphani CHP Genel Merkez tarafından 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Bayrampaşa Belediyesi Başkan adayı gösterildi. Peki, Bahri Sipahi kimdir?

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

CHP'li Özgür Karabat: 'Vatandaşlar TOKİ'den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL'ye çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat 6 Şubat depremlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada vatandaşlar 250-300 bin liraya konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatları 4 milyon liraya kadar çıktığını söyledi.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Bahri Sipahi chp Haberi

Bahri Sipahi chp

Bahri Sipahi kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 21. Dönem Milletvekiliği yapan Bahri Siphani CHP Genel Merkez tarafından 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Bayrampaşa Belediyesi Başkan adayı gösterildi. Peki, Bahri Sipahi kimdir?


Bahri Sipahi biyografi..

Bahri Sipahi,  1958 yılında Sancak'ta doğdu. Eğitimini sırasıyla Şehit Kamil Balkan İlköğretim Okulu, Sağmalcılar Ortaokulu, İnönü Meslek lisesi'nde tamamladı.


Amatörden profesyönelliğe uzanan bir spor yaşamı oldu. Yıldıztabya Spor, Rami Spor, Gaziosmanpaşa Spor, Kırklareli Spor, Kocaeli Spor Kulüpleri futbol oynadığı takımlar arasındadır.


Anka Kablo fabrikası'nda başlayan iş yaşamı, daha sonrasinda Türk Hava Yollarında devam etti.


Siyasi yaşamı Demokratik Sol Parti Gençlik Kolu üyeliği ile başladı. Gerek spor yaşamında gerekse iş hayatında siyasetle her zaman yakından ilgilendi ve aktif roller aldı.


1999 yılında Demokratik Sol Parti'den İstanbul Milletvekili seçildi, 21.Dönem ANAP-DSP-MHP koalisyon hükümetinde bir dönem...