04 / 05 / 2024

binalarda 5 kat sınırı

binalarda 5 kat sınırı

Yeni binalardaki otopark zorunluluğunun kapsamı genişliyor. Çevre ve Şehircilik Bakam Mehmet Özhaseki, yeni imar düzenlemesiyle birlikte daha önce 3 daire için 1 park yeri şeklindeki zorunluluğun, her dairelerin getirileceğini açıkladı. 

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkımlara sebep olduğu 11 şehirdeki şantiyelerde kule vince talep tam 5 kat arttı. Kule vinçlerin çok yüksek fiyatlarla kiraya verilmesi de yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Büyükşehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına çıktı!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, kasım ayı verilerine göre büyükşehirlerde kira bedelinin asgari ücretin 1,5 katına çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

Tarlada 5 lira olan bu meyve markette 24 liradan satılıyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temmuz ayında 37 ürünün 19'unda fiyat artışı, 18'inde ise düşüş olduğunu belirtti. Geçen ayın zam şampiyonu sivri biber olurken, çok yediğimiz bir meyvede üretici ile market arasında 5 kat fiyat farkı oluştu.

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!

İhracatı teşvik eden reeskont kredilerinde Merkez Bankası önemli bir karar aldı. Bu kapsamda, reeskont kredisi limiti 5 kat artırıldı. İşte detaylar...

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

binalarda 5 kat sınırı Haberi

binalarda 5 kat sınırı

Yeni Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Özhaseki belediyelere para vererek otopark zorunluluğundan kurtulmanın da önüne geçecek bir düzenleme yapılacağını söyledi.


Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Özhaseki, 52 ilde 209 risk alanı belirlendiğini, 639 bağımsız birim ve 524 bin konutun yenilendiğini kaydetti. Özhaseki’nin verdiği bilgiye göre, bugüne kadar kentsel dönüşüm için kira yardımı dahil 5 milyar 155 milyon liralık kaynak kullanıldı.


Bakanlığın görev alanıyla ilgili bürokrasiyi azaltan çalışmalar yapıldığını dile getiren Mehmet Özhaseki, yapı ruhsatı almak için gerekli imza sayısının 18’den 2’ye düşürüldüğünü, önümüzdeki dönem artık tek imza ile yapı ruhsatı alınabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek binalar konusundaki şikayetlerini hatırlatan Bakan Özhaseki, bu konuda daha önceden alınmış imar kararlarına kazanılmış haklar olduğu gerekçesiyle müdahale edilemediğini...