07 / 05 / 2024

Binalarda deprem testi

Binalarda deprem testi

Deprem endişesi ile yaşayan vatandaşlar, oturdukları binaların nasıl test edileceğini merak ediyor.  İnşaat Mühendisi Ümit Akın, binalarda yapılacak deprem testinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek için başlattığı yapı ön inceleme çalışmasının sonuçları açıklanıyor. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki yine uyardı: 2018 öncesi binalarda yaşayanlar dikkat! 

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Riskli binalar ile ilgili konuşan Moriwaki, depremde kesinlikle yapılmaması gereken bir durumu da paylaştı. İşte ayrıntılar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından binaların depreme dayanıklı olması konusunda en çok konuşulan ayrıntılardan bir tanesi radye temel olmuştu. Batman'da betonarme yapılarda radye temel ile ilgili yeni bir karar alındı. Batman'da betonarme yapılarda radye temel artık zorunlu

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Binalarda deprem testi Haberi

Binalarda deprem testi

Deprem korkusuyla yaşayan vatandaşlar oturdukları binaların dayanıklı olup olmadığını öğrenmek istiyor. Uzmanlar vatandaşların öncelikle evlerinin içeresinde belirli bölümleri gözle kontrol etmelerinin gerektiğini söylüyor. Milliyet'te yer alan habere göre; İnşaat Mühendisi Ümit Akın, evin depreme dayanıklı olup olmadığının tespit edilmesi için ilk bakılması gereken yerlerin kolon ve kirişler olduğunu dile getirdi.
İzmir'de yaşanan depremin ardından vatandaşlar oturdukları binaların riskli olup olmadığını veya bunu nasıl anlayacaklarını merak ediyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde deprem endişesi yaygınlaştı. Peki, oturduğunuz evin risk altında olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Uzmanlara göre binasıyla ilgili endişesi olanlar ilk olarak binaların taşıyıcı elemanları olan kolon ve kirişlerde derin çatlaklar olup olmadığına bakması gerektiğini belirtti.

"BİNANIN KOLON VE KİRİŞLERİNDE DERİN ÇATLAKLAR OLUP OLMADIĞINA BAKMALIYIZ"

Bahçelievler Belediyesi İmar ve Şehircilik...