02 / 05 / 2024

bursa kentsel dönüşü

bursa kentsel dönüşü

Arsa fiyatlarının yükselmesi, inşaat maliyetlerinin artması konut fiyatlarına yansırken tüketici yatırım eğiliminde sapma gözleniyor. Orta sınıfa yönelik nitelikli konut üretimiyle öne çıkan müteahhit Metin Bulat, Bursa'nın hâlâ yatırım yapılabilir seviye

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Bursa Mevlana'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından riskli yapıların ortadan kaldırılması, sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için Mevlana Ulus Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Bursa'yı kentsel dönüşümde neler bekliyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümle ilgili yaptığı değişiklikleri İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak değerlendirdi. 

Bursa Ekonomi Gazetecileri kentsel dönüşümü konuştu!

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen panelde kentsel dönüşüm konuşuldu. Panelde yer alan konuşmacılar kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Bursa'nın en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşüm!

Bursa'nın en büyük sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Bursa’nın en önemli değeri olan çarşı bölgesinin parlatılması gerektiğini söyledi.

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm Bursa'nın kanayan yarası!

Bursa Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisine aktarılan meselelerin başında kentsel dönüşümün geldiğini söyledi. Bozbey, "Kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa'nın kanayan yarası oldu" diye konuştu.

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

bursa kentsel dönüşü Haberi

bursa kentsel dönüşü

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa özede müteahhitlik kurumu, birçok tartışmanın odağında yer alıyor. Özellikle kentsel dönüşüm sürecine yönelik yapılan çalışmalar üzerinden müteahhitliğe rant kaynaklı olumsuz bir yaklaşım sergileniyor. Müteahhitlik imajı, son yıllarda, teknolojik gelişim, tüketici tercihleri, yapı denetim süreci, kalite ve güvenlik eğilimi gibi etkenler sayesinde yükselirken kentsel dönüşüm sürecinin doğurduğu rant kaygısı, bu imaja yeniden zarar veriyor. Bursa'da sektöre, 91 yılında, gayrimenkul alım satımıyla giriş yapan ve iki binli yılların başında yapı inşasına yönelerek birçok nitelikli konut imalatına imza atan Metin Bulat İnşaat, sektörde imajını her geçen gün artıran bir çizgide ilerliyor. Bursa'dan İstanbul'a, yeni projelerden sektörel sorunlara, hem firma özelinde hem de inşaat alanında Metin Bulat'la kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bursa'da hangi bölgelerde proje üretiyorsunuz? 

Merkez üç büyük ilçe...