28 / 07 / 2024

Çanakkalede boşaltma kararı mı

Çanakkalede boşaltma kararı mı

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depreme dayanıklı olmadığı belirlenen aralarında bir otel, iş hanı ve evlerin bulunduğu 10 binaya boşaltma kararı çıktı.

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.

Sarıyer'de Boğaziçi geri görünümündeki 20 bin metrekarelik alanın imar planı iptal edildi! Karar İBB Meclisi'nden çıktı

Sarıyer'de doğal sit alanı olan ve Boğaziçi geri görünümünde yer alan 20 bin metrekarelik ağaçlarla kaplı hazine arazisine, imam hatip lisesi, yurt ve mescit projesi, CHP’lilerin çoğunluk oyları ile iptal edildi. İşte ayrıntılar...

1938'de 'Boğaz'ın süsü' olarak nitelendirilen Bebek ve İstinye arasındaki yalılar için yıkım kararı! 

1938 yılında Bebek ve İstinye arasındaki sahada yeni yol istikametinden dolayı burada bulunan yalıların yıkılmasına karar verilmiş. 

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

Geçtiğimiz senenin sonunda Intercity'nin İstanbul Park pisti boşaltmaya karar verilmişti. Dah sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park Formula 1 pisti için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu ihalenin toplam tahmini bedeli 117.8 milyon dolar olacak.

'Rektörlük lojmanı' diye lüks villa kiraladı! Kirasını üniversite ödedi! Rektör tahliye kararına rağmen evi boşaltmıyor

2024 yılında kira sözleşmesi sona ermesine rağmen İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Rektör Mustafa Berktaş villayı boşaltmadı.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sinyal alınamayan telefonlar için kritik karar alındı. Bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmayan boşta duran telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıp siyah listeye alınacak. İşte detaylar...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Çanakkalede boşaltma kararı mı Haberi

Çanakkalede boşaltma kararı mı


Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Gökçeada açıklarında 24 Mayıs günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün bir iş merkezi ile otelinde aralarında bulunduğu 10 bina için ağır hasarlı raporu hazırlayıp, boşaltılması için sakinlerine tebligat yaptı.


Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Gökçeada açıklarında 24 Mayıs günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün bir iş merkezi ile otelinde aralarında bulunduğu 10 bina için ağır hasarlı raporu hazırlayıp, boşaltılması için sakinlerine tebligat yaptı.


Gökçeada açıklarında meydana gelen depremin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen yarattığı tahribatın bilançosu ortaya çıkmaya başladı. İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirilen hasarlarla ilgili olarak depremden sonraki 3 gün içinde gerçekleştirilen ön hasar tespitine göre il genelinde 133'ü ağır 299 binada hasar belirlenmişti....