21 / 05 / 2024

Çinçin Mahallesinde kentsel dönüşüm

Çinçin Mahallesinde kentsel dönüşüm

" Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi ", Altındağ'da yürütülen kararlı mücadelenin simgesi oldu. Sadece Çinçin bölgesinde 2000' den fazla kaçak yapı, kararlı bir mücadele ile yıkıldı...

Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı?

"Kira yardımı yatmadı, kira yardımı neden yatmadı 2024" diyen ev sahipleri bu haberimiz sizin için. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 sorgulama ekranı ve kira yardımı ile ilgili tüm merak edilenler...

İnşaata kentsel dönüşüm dönüşüm dopingi!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi, birçok ana ve yan sektöre katkı verecek ve ekonomiyi canlandıracak.

Bayrampaşa'da 300 yataklı hastanenin ihalesi gerçekleştirdi...

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında, Belediye Başkanı Atila Aydıner'in Cezaevi Kentsel Dönüşüm Alanında 25 dönümlük arazide inşa edilecek olan 300 yataklı devlet hastanesine ilişkin bilgiler paylaştı. İşte haberin detayları...

Kütahya Sultanbağı'nda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Kütahya'da 300 kişinin yaşadığı Sultanbağı Mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. Belediye Başkanı hem müjdeyi verdi hem dönüşüm ile ilgili detayları tek tek anlattı... 

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Narlıdere'de kentsel dönüşüm için toplantı gerçekleşti!

Narlıdere'nin dört mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için vatandaşlar bir araya geldi. 

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Akar, Umut İpek, Yunus Altay Türköz tarafından kuruldu.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Barış ve Bahçe mahallelerinde Eylül ayı içerisinde yıkımlar başlayacak.

Çinçin Mahallesinde kentsel dönüşüm Haberi

Çinçin Mahallesinde kentsel dönüşüm

Altındağ Belediyesi, Ankara'nın Teksas'ı olarak bilinen Çinçin Mahallesi'nde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. 


"Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi", Altındağ'da yürütülen kararlı mücadelenin simgesi oldu. Sadece Çinçin bölgesinde 2000'den fazla kaçak yapı, kararlı bir mücadele ile yıkıldı. Birinci ve ikinci etabın ardından üçüncü etap için çalışmalarına hız veren Altındağ Belediyesi, toplam 135 dönümlük alanda gerçekleştirilen 3. etap inşaatında da sona geldi. Altındağ Belediyesi'nin bölgedeki en dikkat çeken çalışmalarından birisi de, Çinçin'e inşa edilen Kültür Merkezi... Toplu konut projeleri ile Çinçin'i gecekondulardan temizlediklerini anlatan Başkan Tiryaki, sosyal projelerle bu bölgede oturanları kentle bütünleştirmek gerektiğini de ifade etti ve Çinçin'e yapılan kültür merkezinin bu açıdan önemli olduğunu vurguladı. 6000 m2 kapalı alanı bulunan tesiste, 1500 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor. Düğün, nişan, sünnet organizasyonları...