01 / 07 / 2024

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele

Kara ve demir yollarının tipi ve çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapanmasını önlemek için ''yeşil set'' projesi hazırlandı

Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin plan itirazlarına ret! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özelleştirme kapsamına alınan Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin imar planlarına yapılan itirazlar reddedildi. Böylelikle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan planlar kesinleşmiş oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

TOKİ ÖDEME TAKVİMİ! TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023? TOKİ sözleşmesi imzalamadım ne olur?

TOKİ konut kurasında isimleri çıkan kişiler, sözleşme ve ödeme takvimini araştırmaya başladı. İşte 2023 TOKİ sözleşmesine dair araştırılanlar!

Subay ve astsubay alımı için başvuru şartları açıklandı! İşte 2023 MSÜ başvuru ekranı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 2023 yılı için subay ve astsubay alımları başvurularını almaya başladı. Geç başvuru süreci de online olarak başlatıldı. Alınacak olan subay ve astsubaylar için gerekli detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli oldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Aralık ayına yetiştirmeye çalışmaktayız. Ocak başında Meclis’te olabilir. Bizim kendi şartlarımıza uyan bir formül olur” ifadelerini kullandı.

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 5,3 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan 3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeli memura yeni haklar tanıyan ve EYT'liler için hazırlanan düzenlemenin detayları netleşti.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Haberi

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kara ve demir yollarının tipi ve çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapanmasını önlemek için yol kenarlarına ağaç dikilerek ''yeşil set'' oluşturulması amacıyla proje hazırladı.


Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, ''Polatlı'dan Konya'ya doğru tipinin etkili olduğu 50 kilometrelik alanın projesini hazırladık''...