13 / 05 / 2024

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar, 31 Ekim 2014 tarihinde 29161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için alınan karar..

O kentteki yapıların yüzde 70'i acil dönüştürülmeli: Deprem için çok kritik bir şehir!

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler halkı paniğe sürükledi ve evlerde hasar meydana geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın fay hatları için kritik bir noktada olduğunu belirtti ve acil olarak kentsel dönüşümü işaret etti. İşte Bulut'un o açıklaması...

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1 günlük ek süre verildi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul depremi için en kötü senaryo!  

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara için deprem tekrarlama aralığının dolduğunu açıkladı. Tüysüz, en kötü senaryoda fayın kırılarak 7,5 civarı bir deprem üretmesi bekleniyor. Deprem uzmanı, 1 milyon 120 bin binanın en azından 700 bin tanesinin olası bir depremde hasar alacağını kaydetti.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde işletmeleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanmış olan 65 tanesinin teslimlerine başlandı.

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! 'Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin'

SEDDK tarafından yapılan açıklama hasar ödemesi yapmayı düşünen vatandaşlar için oldukça önemli. SEDKK başkanı tarafından yapılan açıklama dosya sayısı olarak tahminlerinin 600 bin adet olduğunu belirtti. Hasar ödemelerinin milyarlara ulaşacağı uyarısında bulundu.

Depremde hasarı azaltmak için evlerimizde dekorasyon yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Deprem felaketlerinde binalar yıkılmasa bile eşyaların hareketi veya bulunduğu yer nedeniyle ölüm veya yaralanmalar meydana gelebiliyor. Peki, böyle bir sonuçla karşılaşmamak için eşyalarımızı nasıl yerleştirmeliyiz?

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar Haberi

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar!

DASK sigortası kapsamında sigorta edilmiş riskin, belli bir kısmının veya tamamının yeniden sigorta edilmesine yönelik olarak Bakanlık Kurulu karar aldı. DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar, 31 Ekim 2014 tarihinde  29161  sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6910

Ekli “Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından Üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri İçin Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar”ın yürürlüğe konulması; Başbakan Yardımcılığının 2/10/2014 tarihli ve 30903 sayılı yazısı üzerine, 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanununun 8 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 13/10/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından Üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar


Reasürans desteği


MADDE 1- (1) 9/5/2012...