29 / 04 / 2024

deprem riskli binalar

deprem riskli binalar

İzmir'de yıkımlara sebep olan 6.9'luk depremde bir kez daha binaların yıkım nedenleri gündeme geldi. Sözcü muhabirlerine ulaşan bilgi ve görüntüler Türkiye'nin bir çok şehrinde facialara sebep olacak binlerce konutun varlığı ortaya çıktı. 

Türkiye’de 685 bin birim riskli!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Türkiye’de 685 bin riskli birim var ama bina sahipleri yeni denetim yaptırmıyor” diye konuştu.

Yüksek katlı binalar deprem riski taşıyor!

İtalya’da meydana gelen depremi ve olası Marmara depremini değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, yüksek katlı binaların büyük risk taşıdığını söyledi.

185 bin 287 riskli binada yaklaşık yarım milyon insan yaşıyor!

5 Ekim 2012 tarihinde ilk yıkımı gerçekleştirilen kentsel dönüşümün üçüncü etabı, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde 46 ildeki yıkım çalışmalarıyla başladı. 185 bin 287 riskli binada yaklaşık yarım milyon insan yaşıyor...

Bir evin deprem yönetmeliğine göre yapıldığı nasıl anlaşılır?

İster oturum ister yatırım amacıyla alınmış olsun, bir gayrimenkulde kontrol edilmesi gereken konuların başında depreme dayanıklılığı geliyor. Bir evin deprem yönetmeliğine göre yapıldığı nasıl anlaşılır, sorusunun yanıtı için tıklayın…

Deprem, dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı! Kentsel dönüşümde bir yılda neler değişti?

50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri riskli binaların bir an önce sağlamlaştırılması ihtiyacını yeniden gündeme getirdi. Peki  6 Şubat'taki depremlerden sonra neler değişti? 

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki yine uyardı: 2018 öncesi binalarda yaşayanlar dikkat! 

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Riskli binalar ile ilgili konuşan Moriwaki, depremde kesinlikle yapılmaması gereken bir durumu da paylaştı. İşte ayrıntılar...

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olası İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve riskli binaların en yoğun olduğu üç ilçeye ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

deprem riskli binalar Haberi

deprem riskli binalar

Deprem ülkesi Türkiye, adeta üflesen yıkılacak bina cenneti gibi. Hiçbir mühendislik hizmeti alınmadan ve yapım sırasında ve sonrasında yeterince denetlenmeyen, hatalı, eksik veya çürük malzeme kullanılan, dere yataklarına ve alüvyonlu bölgelere inşa edilen binaların sayısı korkutan rakamlarda.

Sözcü'de yer alan habere göre; diğer yandan çoğu yüksek yapılar altındaki giriş katlarda marka zincir mağazalar, kafe, restoran gibi iş yerlerine alan genişletmek, bodrum katlarda otopark oluşturmak için kolonların kesilmesiyle faciaya ortam yaratan binaların sayısı ise hiçbir denetim yapılmadığı için tam olarak kesin değil. İzmir Bayraklı'da olduğu gibi bina çöktükten sonra anlaşılıyor. Kiminde kolonlar kesilerek işlev dışı bırakılırken kimilerinde serçe parmağını geçmeyen kullanılan demir faciaya neden oluyor.

KOLON VE TEMELİ KIRARAK ASANSÖR İÇİN ALAN OLUŞTURULDU

Örneğin, depremin vurduğu İzmir'de Çiğli Ata Sanayi sitesi sosyal tesisleri...