01 / 05 / 2024

doğa okullarının sayısı artacak mı

doğa okullarının sayısı artacak mı

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

doğa okullarının sayısı artacak mı Haberi

doğa okullarının sayısı artacak mı

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe, ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Saçaklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve aileleriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine kattıklarını belirterek, "Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonu ile çağa uygun, modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecektir. Doğa Okulları, eğitime kazandırdığı özgürlükçü, inovatif, kapsayıcı ve rekabetçi yaklaşımıyla, önemli bir marka olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.


Akademik başarının yanı sıra topluma sorumluluk duyan, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Saçaklıoğlu, "15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi, eğitimin bir kez...