05 / 05 / 2024

dolar neden yükseldi

dolar neden yükseldi

Dolar/TL'de dün akşam Fed Başkanı Jerome Powell'ın Wall Street Journal (WSJ) webinarında yaptığı açıklamalardan sonra sert yükseliş yaşandı.

Doların yönü belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi!

Dolar/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru tarihi seviyelere yükseldi. Doları bile adam Selçuk Geçer, dolardaki yükselişi değerlendirerek geleceği net seviyeyi açıkladı.

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Kiralar neden inanılmaz yükseldi?

Kira fiyatlarının neden bu kadar yükseldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Kiralar neden inanılmaz yükseldi? İşte detaylar...

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarının son zamanlarda aralıksız yükselemeye devam ediyor. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın 1859 lira ile rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseldi? Altın, yükselmeye devam edecek mi?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google'da dolar neden 24.05 TL oldu?

Google'da dün gece yaşanan dolar hatası gündem olmuştu. Dolar/TL kuru Google'de bir anda 24,05 TL oldu. Peki dolar neden 4 lira birden düştü? Dolar 24,05 seviyesine niçin geriledi? İşte tansiyon yükselten dolar gelişmesi...

31 Ağustos 2023 Perşembe dolar ne kadar? Dolar bugün kaç lira? Dolar yükseldi mi, düştü mü?

31 Ağustos 2023 Perşembe dolar/TL kuru ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar bugün yükseldi mi, düştü mü? Gözler bugünkü dolar kuruna çevrildi. İşte güncel dolar/TL kuru.

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Dolar tahmini yükseldi! Dev bankalar yeni seviyeyi açıkladı

Dünyaca ünlü HSBC ve Deutsche Bank, Dolar/TL'ye ilişkin yıl sonu tahminlerini değiştirdi. İki bankanın tahmini Merkez Bankası'nın yıl sonu beklentisini geçti İşte tüm detaylar...

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 12 Temmuz Çarşamba brent petrol yükseldi mi, düştü mü?

Brent petrolün varil fiyatı dün 79,50 dolara kadar yükselşrken, günü 79,40 dolar seviyesinde tamamladı. Peki bugün petrolün varil fiyatı ne kadar? 12 Temmuz Çarşamba brent petrol yükseldi mi, düştü mü? İşte güncel brent petrol varil fiyatı.

Dolar/TL şu anda ne kadar? 7 Temmuz Cuma dolar yükseldi mi, düştü mü? Dolar bugün kaç lira?

Dolar/TL şu anda ne kadar? 7 Temmuz Cuma dolar yükseldi mi, düştü mü? Dolar bugün kaç lira? İşte 7 Temmuz 2023 dolar kuru...

dolar neden yükseldi Haberi

dolar neden yükseldi

Dün akşam Fed Başkanı Jerome Powell'ın Wall Street Journal (WSJ) webinarında yaptığı açıklamalar akşam saatlerinde doları hızla yükseltti. Dün yurtiçi piyasa kapanışında 7.40-7.42 aralığında seyreden dolar/TL açıklamalardan sonra bu sabah 7.55'in üzerine çıktı ve ardından 7.53'e çekildi.  Peki Powell ne dedi? Açıklamaları piyasaları neden sarstı, ABD tahvil faizini neden yükseltti? ABD tahvil getirileri TL'yi neden etkiliyor? Dolardaki yükseliş Türkiye'ye özel mi? Dolardaki yükselişin nedenlerini Habertürk Gazetesi'nden Selim Karahan derledi...

KUR NEDEN ANİ BİR ŞEKİLDE FIRLADI?

Dün akşam dolar/TL'de yaşanan ani sıçrama ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirilerindeki ani yükselişe paralel bir şekilde gerçekleşti. Powell'ın açıklamalarının ardından yüzde 1.47 civarında olan getiri 1.56'ya kadar yükseldi. Sabit getirideki bu artış yatırımcının risk iştahında düşüşe yol açtı.

POWELL'IN AÇIKLAMALARI TAHVİL FAİZİNİ NEDEN YÜKSELTTİ?

Özellikle son 2...