05 / 05 / 2024

e devletten emlak vergisi ödeme

e devletten emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi, belediyeye gidilerek ödenebildiği gibi, internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile de ödenebiliyor. İşte e devletten emlak vergisi ödeme işlemleri..

1941'deki Emniyet Sandığı ilanları! Taksitli emlak satışı sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek!

İstanbul'un her semtinde her çeşit emlak almak veya satmak istenildiğinde taksitli emlak satışları sekiz senede yüzde 50 faizle ödenecek.

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

Emekli maaş promosyonu almak için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika! 

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin satışları devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler söz konusu başvuruları nasıl yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

Bakanlıktan gençlere müjde! Bir yıl boyunca ücretsiz! Başvurular e Devletten yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, GençKart uygulamasının bugün başladığını belirterek, gençlerin kültür ve sanat kurumlarında sahnelenecek etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanabileceklerini açıkladı. 

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

TCKN ile e-Devlet'ten başvuranın hesabına 1250 TL yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay destek ödemesi yapıyor. TCKN ile e-devletten başvuranın hesabına para yatırılıyor.

Gayrimenkul satışında yeni dönem başladı! Randevu e-devletten, satış noterden!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, “Başvurular, e-Devlet sistemindeki Türkiye Noterler Birliğinin “e- randevu/başvuru” uygulamasından alınacak. 500-4000 TL arasında hizmet bedeli verilecek” dedi.

Arabası olanlar hemen e-devletten kontrol etsin! Ceza aldıysanız indirim için son 14 gün!

Sürücülere ceza konusunda acil bir uyarı geldi! Hemen e-Devlet'e bakıp araçlarının ceza durumlarını kontrol etmeleri gerekiyor. 15 gün içinde indirim sunulmuş olup sürücüler bundan yararlanabilecekler. T.C. kimlik numarasıyla hemen aracınızın ceza durumunu kontrol etmelisiniz…

Paralar PTT'den yatırılıyor, başvurular e-devletten yapılıyor! Çocuk parası onaylanan hesaplara hemen yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocuklarına maddi destek sağlıyor. Peki, çocuk parası ne kadar, çocuk parasından kimler faydalanıyor? İşte detaylar...

e devletten emlak vergisi ödeme Haberi

e devletten emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi 2017 yılı 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergi için 2. taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Vergi için her zaman beyanname verilmiyor. 


Taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. Örneğin 2017 yılı Mayıs ayında bir ev aldıysanız 31 Aralık 2017 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesini vermek ile yükümlü oluyorsunuz. Vergi sorumluluğunuz ise 2018'de başlıyor.


Vergiyi gayrimenkul malikleri ödüyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.  Paylı mülkiyette ise malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi borcu internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile ödenebiliyor. E belediyeden ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerin e-belediye sistemine giriş yapılıyor. 


Ardından sicil...