10 / 05 / 2024

elektrik üretiminde Türkiye

elektrik üretiminde Türkiye

Jeotermal kapasitesi bakımından Avrupa'da birinci sıradaki Türkiye'nin, bu kaynaklardan elektrik üretimi son 2 yılda yaklaşık 2 kat artarak 1770 gigawattsaate çıktı. Termal turizme uygun 96 jeotermal saha yatırımcıya devredildi.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Chery Omoda 5 Türkiye'ye elektrik motoruyla geliyor...

Chery Omoda 5 yeni modelini ve özelliklerini açıkladı. Tamamen elektrikli olacak olan yeni modelde, şimdiden fazlası ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2023 yılında Türkiye piyasasında yer alan Chery Omoda 5'in yeni modelinde lüks arabalarda olan tüm özellikler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Peugeot E-208, gelecek sene Türkiye'de...

Türkiye'de gelecek senenin ilk çeyreğinden itibaren satılmaya başlanacak olan yeni Peugeot E-208 güçlü elektrik motoru ile dikkatleri çekmekte. Peugeot, ilk zamandan itibaren tamamen elektrikli olan Peugeot E-208 seçeneğini sunmakta. Yeni Peugeot E-208, gelecek yıl yollarda olacak. İşte ayrıntılar..

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

elektrik üretiminde Türkiye Haberi

elektrik üretiminde Türkiye

Bugüne kadar 16'sı elektrik üretimi, 80'i ısıtma ve termal turizme uygun 96 jeotermal saha yatırımcıya devredildi. 2015'te jeotermal potansiyelin yüksek olduğu 20 ilde maliyeti 30 milyon lirayı bulacak arama çalışmaları yapılacak. 


Türkiye, 31 bin 500 megavvatt termallik jeotermal potansiyeli ile dünyada 7, Avrupa'da ise l'inci sırada yer alırken, ülkenin bu kaynaklardan elektrik üretimi son 2 yılda 2 kat artarak 1.770 gigawattsaate çıktı. 2002 sonunda 17.5 megawatt olan jeotermal kurulu güç, bü yılın ekim ayı itibarıyla 404.9 megavvatt'a yükseldi. Türkiye'de halen 15 jeotermal santral elektrik üretimine katkıda bulunuyor. 2012'de jeotermal kaynaklardan 899 gigawattsaat elektrik üretildi. Bu miktar yeni yatırımların hayata geçmesiyle geçen yıl 1.364 gigawattsaate yükseldi. Ekim ayı itibariyle ise elektrik üretimi 1.770 gigavvattsaate ulaştı. Böylece, yaklaşık 2 yılda Türkiye'nin jeotermalden...