20 / 05 / 2024

estü sismik izolatör test merkezi nedir

estü sismik izolatör test merkezi nedir

Yerel ve milli imkanlarla Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan Sismik İzolatör Test Merkezi yaptıkları sismik izolatör testleri ile Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da tercih edilmeye başladı…

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

İnşaat sektöründe yeni dönem: Yapılar artık akıllı metodojiler ile güçlendirilecek!

İnşaat teknolojilerinin öncü temsilcilerinden Hilti, özellikle de güçlendirme çalışmalarında öne çıkan ürün gamıyla Türkiye’deki projelere çözüm ortaklığı yapıyor. Hilti mühendislik ekibi ise yapı sistemlerinin depremlerde nasıl davrandığını analiz etmek için kapsamlı sismik araştırmalar gerçekleşti

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.

Kandilli Rasathanesi Müdürü açık açık söyledi! 7'nin üzerinde bir deprem yaşanacak!

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara Denizi içerisinde bir sismik boşluk olduğunu söyleyerek açık açık 7'nin üzerinde bir depremin meydana geleceğini açıkladı. 

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike: Pistlerde parçalanma riski! 

İstanbul Havalimanı inşaatında depremin etkilerini en aza düşürmeye yarayan "sismik izolatörün" kullanılmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

estü sismik izolatör test merkezi nedir Haberi

estü sismik izolatör test merkezi nedir

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Sismik İzolatör Test Merkezi, depremde  binaların zarar görmesini engellemek için yapılan sismik izolatörlerin testi için maliyetten ve zamandan tasarruf ettirdiği için Türkiye ve yurt dışındaki inşaat firmalarının tercihleri arasına girdi

Eskişehir Teknik Üniversitesi ‘ne bağlı olarak çalışan Sismik İzolatör Test Merkezi birçok ülkede olası depremlere karşı binaların dayanıklılığının artmasına imkan veren sismik izolatörleri deniyor.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Sismik İzolatör Test Merkezi, inşaat firmalarına izolatör testleri açısından, büyük ölçüde maliyet ve zaman avantajı sağlıyor. Sismik izolatör testlerinin, 2-3 hafta gibi bir zaman diliminde yapılabilmesi ve maliyetin düşük olması nedeniyle yurt içi ve yurt dışı firmalarının ilgisini topladı. 

Merkezin sorumlusu Doç. Dr. Gökhan Özdemir, binalardaki sismik izolatörlerin deprem sırasında davranışlarını test ettiklerini belirtti. Özdemir, bina ile temel arasına...