03 / 05 / 2024

ev sahiplerinin kiracılara soruları

ev sahiplerinin kiracılara soruları

Ev sahibiyle görüşürken terleten sorular: Kimle Kalacaksın?, Mesleğin ne?, Evcil Hayvan Besliyor musun?, Gürültü Filan Yapmak Yok dimi?, Nerelisin?, Kefil Bulabilecek misin?, Ne Kadar Kalacaksın?...

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibinden kiracı tepkisi: Kiraların 20 bin TL olduğu yerde, 10 bin TL bile kira ödemiyorlar!

Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından bir kiracının yaptığı paylaşımı alıntıladı. Söz konusu paylaşımda kiracı, bir süredir kira ödemediğini belirtti. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

ev sahiplerinin kiracılara soruları Haberi

ev sahiplerinin kiracılara soruları

Ev arayanların başını ağrıtan sorular:


1. Kimle Kalacaksın?

Eğer ailenizle kaldığınız yalanını atabilecek durumda değilseniz, size şiddetli tavsiyemiz evlenmek üzere olduğunuzu söylemeniz olacak. Her ev sahibi evli ve sorunsuz bir çift hayaliyle yaşar.



2. Mesleğin ne?

Eğer düzenli ve toplumun bağrına basıp kabul ettiği bir işiniz yoksa, onu siz yaratın! Öğretmen, doktor, bankacı her zaman kabul gören mesleklerden. Ev sahibinin arananlar kriterine girmek için kendinize güzel bir meslek yakıştırın.

 3. Evcil Hayvan Besliyor musun?

Tabii ki de hayır! Evcil hayvan düşmanı olan birçok ev sahibinin sizinle daha ilk tanıştığı anda sorduğu bu soruyu da atlattınız mı biraz rahatlayabilirsiniz. Minik kediniz gönül rahatlığıyla evinizde takılabilir.


4. Gürültü Filan Yapmak Yok dimi?

Ev sahibinizin müzik grubunuzdan haberi olmasa iyi olur. Prova alacağınız odaya biraz yalıtım yapsanız? Siyah süngerler filan?




5....