18 / 05 / 2024

Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu

Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu

Kırgızistan'ı siyasi, ekonomik, toplumsal alanlarda krize sürükleyen mevcut hükümetin yetersiz çalışmaları sonucunda kurulan Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu, Türk devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü olduğunu belirterek, "Türkiye'yle birlik kurmaya çalışıyoruz" mesaj

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 7 Kasım!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 22 Ekim’de açılırken, 7 Kasım’a kadar devam edecek.

Biden, beklenen imzayı attı, hükümetin kapanması önlendi!

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı. Biden, “Milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizi önlemiş olduk” ifadesini kullandı.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

Döviz korumalı mevduatlar azalırken Türk Lirası ne durumda?

Hükümetin döviz kuru üzerindeki kontrol çabaları kapsamında uygulanan Kur Korumalı Mevduatların toplam değeri geçen hafta itibariyle 20,3 milyar TL azaldı. Bu durum, KKM değerindeki ikinci hafta üst üste yaşanan bir düşüşü işaret ediyor. İşte KKM’de yaşanan son durumlar...

Dışişleri Bakanlığı ortaokul mezunu personel alacak! Şoför, temizlik görevlisi, destek personeli...

Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı ilanla bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Şoför, servis ve temizlik hizmetleri ve bakım hizmetleri kadrolarında görevlendirilmek üzere toplam 50 personel alınacağı öğrenildi.

Memur ve emekli memur zammında kritik viraj: Hükümet teklifini açıklayabilir

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Hükümetin yarın kamunun zam teklifini açıklaması bekleniyor.

18-35 yaş arası gençler müjde! Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor...

Dışişleri Bakanlığı, 50 sözleşmeli destek personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları tek tek açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Yayımladığı ilanda başvuru şartlarını ve detayları da paylaşan Dışişleri Bakanlığı, son başvuru tarihinin 14 Temmuz 2023 olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı yapacak! Başvuru şartları bir bir açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu.

Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu Haberi

Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu

Kırgızistan'ı siyasi, ekonomik, toplumsal alanlarda krize sürükleyen mevcut hükümetin yetersiz çalışmaları sonucunda kurulan Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu, Türk devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü olduğunu belirterek, "Türkiye'yle birlik kurmaya çalışıyoruz" mesajını verdi.


Kırgızistan Gölge Hükümeti'nden Dışişleri Bakanı Tursunbay Bekir Ulu, Sanayi Bakanı Jarasul Abduraimov, Başbakan Marat İmankulov'un da yer aldığı heyet temaslarda bulunmak için Türkiye'ye geldi. Dışişleri Bakanı Tursunbay Bekir Ulu gazetecilere yaptığı açıklamada "Gölge Hükümeti kurduktan sonra ilk açıklamamız şu oldu; Biz Kırgızistan hükümetine muhalif değiliz, hükümete eksik tarafı göstermek niyetindeyiz. Biz onlara çalışmak istiyoruz diyerek teklifimizi sunduk. İktidara geleceksek, hukuki olarak hak ederek gelmeliyiz. Şu anki hükümet görevini yerine getirmiyor, çok yetersiz." ifadelerini kullandı. 


"KAN DÖKÜLMESİNE ENGEL OLMAK İSTİYORUZ"


Tursunbay Bekir Ulu, şu anki mevcut Kırgızistan hükümetinin, profesyoneller tarafından...