28 / 04 / 2024

günübirlik rezidans kiralama fiyat

günübirlik rezidans kiralama fiyat

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, günübirlik kiralanan ve ruhsatsız olduğu saptanan apart dairelerle rezidanslara denetimleri sürdürüyor. Son olarak denetlenen Bomonti Rezidans'ın günlük kiralamayı askıya aldığı öğrenildi...

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Evini günlük kiraya verenlere dikkat: artık yeni düzenlemeyle günlük kiralama yapılabilecek

Günübirlik kiralamalarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu düzenleme, günübirlik kiraya verilen konutların ticari işletme olarak kabul edilmesini ve bu nedenle belge edinilmesini zorunlu kılabilir. Bu tarz işletmenin açılabilmesi için yazılı onay gerekiyor. 

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

İl Özel İdare, Çanakkale Ayvacık'taki günübirlik tesis alanını satışa çıkardı!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ayvacık'ta yer alan günübirlik tesis alanını satışa çıkardı. 

Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor? 2022 Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı kaç gün sürecek ve bayram tatili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşecek mi? Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu soruları yanıtladı…

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralan evlerde kalanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! O ilde günübirlik tesis inşa ettirecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Balıkesir'de uzun süreli kiralama yöntemiyle günübirlik tesis inşa ettirecek. İşte ihale detayları...

günübirlik rezidans kiralama fiyat Haberi

günübirlik rezidans kiralama fiyat

BİR türlü tam anlamıyla  yasal statüye kavuşamayan günlük kiralaya verilen apart daire ve rezidanslara ruhsat denetimi sürüyor. İstanbul'da özellikle Körfez'den gelen turistlerin tercih ettiği Bomonti Rezidans'm denetlendiği ve günlük kiralamayı askıya almak zorunda kaldığı öğrenildi. 

Aslında her şey geçen yıl dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle başladı. "Kızlı erkekli evlerde kalıyorlar. Yönetmelik getireceğiz ve engelleyeceğiz." Ardından İçişleri Bakanhğı'nın 26 Kasım 2013'teki genelgesi geldi. Genelgede "Günübirlik kiraya verilen apart daire, rezidans veya apart şeklindeki yurt ve pansiyon niteliğindeki yerlere yönelik denetimlere ağırlık verilecektir" deniyordu. 

Apart daire ve rezidanslar aynı zamanda yurt ve pansiyon gibi hizmetler için de kullanılıyordu. Genelgede, bu binaların da yangın merpeni ve benzeri donanım açısından inceleneceği, normal işyeri açma işlemlerinin uygulanarak, denetimlerinin yapılacağı vurgulanıyordu. 

Genelgenin hemen ardından denetimler başladı. Örneğin...