19 / 05 / 2024

hatay yeniden yargılama davası

hatay yeniden yargılama davası

Hatay’da mahkeme, ustabaşının 7. kattan düşüp ölmesi sonucu müteahhidi suçlu buldu. Ancak mahkeme, yeni bilirkişi raporunun sunulması üzerine, Yargıtay’ca onanan kendi kararını bozarak yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi

GYODER'in 'Hatay Yeniden Canlanıyor' projesi tanıtıldı: 5 bin konut ve 2 bin ticari birim yapılacak! 

İngiltere merkezli Foster & Partners dahil 500 dolayında şehir plancısı ve mimarı bir araya getiren TTV’nin öncülüğünde Hatay’da oldukça iddialı bir şehir planı çıktı. GYODER'in Hatay Yeniden Canlanıyor projesi tanıtıldı. İşte ayrıntılar...

Hatay'ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

Türkiye Tasarım Vakfı, Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için toplamda 50 hektarlık alanda 5 bin konutun tasarımını yapacak. 

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Hatay'da zeytinliğe TOKİ konutuna yargı freni!

Mahkeme, Hatay Antakya'daki Dikmece köyünde kamulaştırılan tarım arazileri ve zeytinliklere inşa edilmek istenen TOKİ projesi için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden sonra Hatay’dan nüfusun üçte biri göç etmek zorunda kaldı. Sabancı Holding ise göçü tersine çevirmek amacıyla çalışma başlattı.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Hatay’da depremin bilançosu çok ağır: 1700 işletme yıkıldı, sanayi yok oldu!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından önemli ölçüde yıkıma uğrayan Hatay, dün meydana gelen iki depremle birlikte yeniden büyük hasarlar aldı. Şehirde küçük sanayi işletmeleri büyük bir bölümü yıkılırken, çalışanlar da daha güvenli şehirlere göç ediyor.

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İzmir Narlıdere'deki 10 yıllık arsa davasından tazminat kararı!

İzmir'e bağlı Narlıdere Belediyesi 10 yıl önce Yeniköy mahallesinde vatandaşın arsasına kamulaştırmadan el koymuştu. Yaklaşık 10 yıl süren yargılama süreci sonrasında mahkeme, Narlıdere Belediyesi'nin arsa sahiplerine tazminat ödemesine karar verdi.

Fadıl Akgündüz'ün yargılandığı davaya yeni erteleme!

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Caprice Gold ile Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı mahkeme yeniden ertelendi. 

İmar davaları için yeni dönem!

TBMM'ye sunulan İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

hatay yeniden yargılama davası Haberi

hatay yeniden yargılama davası

Hatay’da adliye tarihine geçecek kararda mahkeme, ustabaşının 7. kattan düşüp ölmesi sonucu müteahhidi suçlu buldu. Ancak mahkeme, yeni bilirkişi raporunun sunulması üzerine, Yargıtay’ca onanan kendi kararını bozarak yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi


“Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan verdiği ceza hükmü Yargıtay’ca da onanan yerel mahkeme, sanık lehine olan rapor kapsamında onanan kararını yok saydı. Hatay 5. Asliye Ceza Mahkemesi, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiği sanık hakkında, İş Mahkemesi Hakimliği’nde görülen davaya gelen bilirkişi raporunu yeniden yargılama için delil kabul etti, cezanın infazını durdurdu.

Antakya Ekinci köyünde bir inşaatta demirci ustası olarak çalışan Arif Teski (35), 13 Kasım 2012’de inşaatın yedinci katından dengesini kaybederek düştü. Ölümle sonuçlanan kazadan sonra müteahhit Yusuf Tümyürek hakkında “taksirle ölüme...