05 / 05 / 2024

hollanda da sığınmacılar için konut var mı

hollanda da sığınmacılar için konut var mı

Şu anda yeterli konut bulunmadığını belirten Dijkhoff, farklı şehirlere yönlendirilecek sığınmacıların kalacağı evlerin yerel yönetimler tarafından belirleneceğini ifade etti.

Nişantaşı Koru'da sınırlı sayıda hemen teslim daireler satışta!

Dap Gayrimenkul'un 160 konutluk projesi Nişantaşı Koru'da sınırlı sayıda hemen teslim daireler satışa sunuldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Hollanda’da özel sektördeki konutların kirasını düşürecek düzenlemeye onay! 300 bin konutun kirası 190 Euro düşecek!

Hollanda'da Temsilciler Meclisi özel sektördeki yalıtımı kötü, kirası yüksek olan evlere son verecek tasarıyı onayladı. Söz konusu onayla yaklaşık olarak 300 bin konutun kirası 190 Euro düşecek.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Paye Sakarya'da sıfır faizle 60 aya varan vade fırsatı!

Paye Sakarya, Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçiliyor. Paye Sakarya'da sıfır faizle 60 aya varan vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Paye Sakarya'da konut fiyatları ne kadar? Paye Sakarya'da hangi konut tipleri yer alıyor? İşte detaylar...

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Hollanda'da yeni konut satışları çakıldı! Yüzde 56,2'lik sert düşüş!

Hollanda'da yeni konut satışlarında dert düşüş gözlemlendi. Bu kapsamda ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,2 azaldı.

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Ekmek ya da süt değil ama yine de vatandaşın cebini yakacak. Yüzde 60 oranında zam geldi. Paranın hepsini bitirececek

Vatandaşlar gıdadaki enflasyondan yakınırken bir de diğer alanlardaki ihtiyaçlara gelen zamlar var. Ekmek ya da süt değil ancak vatandaşın almak zorunda olduğu ürün grubuna da yüzde 60 zam gelecek.

Bu kış üşümeyin! Bauhaus’da ısıtıcılar 265 TL’den başlayan fiyatlarla! İşte 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bauhaus’da ısıtıcılar 265 TL’den başlayan fiyatlarla… İşte Bauhaus uygun ısıtıcıların özellikleri ve 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Belçika İstatistik Kurumu (Statbel), Perşembe günü yaptığı açıklamada Hollanda'da enflasyonun 1975'ten bu yana ilk kez yüzde onun üzerine çıktığını söyledi. Ülkede herkes bu durumu hayretle izliyor. İşte haberin devamı…

Hollanda'da konut sorununa ilginç çözüm!

Hollanda'da kiralık konut sorunu giderek artarken, Lahey kentinde bulunan bir konut kooperatifi, yalnız yaşayan bekar kiracıları birbirleriyle tanıştırıp, aynı evi paylaşmalarını için"çöpçatanlık" girişiminde bulundu

hollanda da sığınmacılar için konut var mı Haberi

hollanda da sığınmacılar için konut var mı

Hollanda hükümeti artan sığınmacı sayısının yol açtığı barınma sorununu yerel yönetimlerle birlikte çözecek.


Sığınmacıların kaldığı geçici barınma merkezlerindeki kapasite sorununa çözüm bulmak için ilgili bakanlarla yerel yöneticiler arasında düzenlenen toplantıda, ilk etapta iltica talepleri kabul edilmiş 10 bin kişinin farklı şehirlere yönlendirilmesine karar verildi.


Güvenlik ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Klaas Dijkhoff, toplantının ardından yaptığı açıklamada, belediyelerin bu kapsamda altı aylık süre zarfında 10 bin mülteciye ev bulmaya çalışacağını söyledi.


Şu anda yeterli konut bulunmadığını belirten Dijkhoff, farklı şehirlere yönlendirilecek sığınmacıların kalacağı evlerin yerel yönetimler tarafından belirleneceğini ifade etti.


Dijkhoff, ayrıca İskan ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı'yla geçici konutların yapımı konusunda görüşeceklerini de kaydetti.


Bu arada De Volkskrant gazetesinde konuyla ilgili yer alan haberde ise hükümetin binlerce konteyner ve prefabrike ev yapmayı planladığı ileri sürüldü.


Mülteci Yurtları...