26 / 07 / 2024

İkamet tezkeresi randevu

İkamet tezkeresi randevu

İkamet tezkeresi sahibi yabancılar, ikamet ettikleri yeri değiştirdiklerinde durumu 48 saat içinde çıktıkları ve gittikleri yerin polis ve jandarma karakoluna bildirmek zorundadırlar. Peki ikamet tezkeresi nedir?

Şu an satma değil alma zamanı: 'Yatırım için konut değil, toprak alın' açıklaması!

Girişimci Mert Ergün, konut yatırımı ile ilgili açıklamada bulundu ve "İkamet etmeyeceksem yatırım için şu rasyolarla kesinlikle konut almam" dedi. İşte o paylaşım...

Gayrimenkule yasak geldi, Golden Visa'da yeni moda ‘fonlar’ oldu!

İkamet amaçlı yatırımlarda Golden Visa başı çekerken, gayrimenkul alarak Golden Visa edinimine Portekiz gibi ülkelerin yasak koyması da talebi çeşitli fonlara yönlendirdi.

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

Almanya, Türkiye’deki vize sistemini değiştirdiğini duyurdu. Buna göre, İki aşama ile vize verileceği kaydedildi. Önce konsoloslukların internet sitesine randevu için başvurulacak. Ardından da başvuru sırasına göre, maille randevu cevabı gelecek.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sisteminde kolaylık sağlanması içeriğindeki mesajların gönderildiğine ilişkin şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Hastanelerde dört branşta randevu sorunu devam ediyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cildiye, plastik cerrahi, göz ve Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi branşlarda randevu sorununun kısmen devam ettiğini belirterek çözüm aradıklarını söyledi.

Gayrimenkul satışında yeni dönem başladı! Randevu e-devletten, satış noterden!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, “Başvurular, e-Devlet sistemindeki Türkiye Noterler Birliğinin “e- randevu/başvuru” uygulamasından alınacak. 500-4000 TL arasında hizmet bedeli verilecek” dedi.

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!

İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı olan vatandaşlar, mutfakta doğal gaz dönüşümlerini yaparak tam bir sene boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkanından faydalanabilecek.

Tapuda şeytanın bile aklına gelmeyecek bu tuzağa dikkat! Duyunca şok olacaksınız!

Sektör yetkilileri kendilerini 'emlakçı' olarak tanıtan dolandırıcıların, noter ya da tapu müdürlüklerinden mesai bitimine yakın randevu alıp, satış tutarını banka hesabına havale ettirdikten sonra ev almak isteyen kişileri, “Mesai bitti, işlemlere yarın devam edelim” yalanıyla kandırdığını ifade et

THY'den son dakika açıklaması! Tahliyede randevulu sisteme geçiliyor!

Depremin yaşandığı bölgelerdeki mağdurların tahliyesi için çalışma yürüten Türk Hava Yolları (THY), daha düzenli tahliyeler için randevu sistemine geçeceğini duyurdu.

İkamet tezkeresi randevu Haberi

İkamet tezkeresi randevu

İkamet tezkeresi nedir?

Yabancıların Türkiye'de yasal olarak ikamet edildiğini gösteren belge "ikamet tezkeresi" olarak tanımlanıyor. İkamet Tezkeresi, gidilen şehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden temin ediliyor. 


İkamet tezkeresi sahibi yabancılar, ikamet ettikleri yeri değiştirdiklerinde durumu 48 saat içinde çıktıkları ve gittikleri yerin polis ve jandarma karakoluna bildirmek zorundadırlar. 


İkamet tezkeresi, diğer adı ile ikamet izni; yabancı kişinin yeni bir ülkeye yerleşmesi durumunda İlgili emniyet müdürlüklerince o ülkede oturmasını teminen verilen belgedir. Verilen belgeye ikamet tezkeresi, oturum belgesi olarak isimlendirilmektedir.


İkamet değişimi 

Madde 14 – İkamet tezkeresi hamili yabancılar ikametgahlarını değiştirdiklerinde keyfiyeti 48 saat zarfında gerek çıktıkları, gerek naklettikleri yerdeki polis veya jandarma karakoluna bizzat veya bilvasıta veya taahhütlü mektupla haber vermeğe mecburdurlar. 

Otel, pansiyon gibi yerlerde oturan yabancılar için bu ihbar mecburiyeti bu yerlerin sahibi, müsteciri veya...