03 / 05 / 2024

Irak türkiye imar

Irak türkiye imar

Irak, Türkiye'ye "terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşasına katılması" çağrısı yaptı. 

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Deprem felaketleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik maliyeti ne kadar olacak?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplara yol açan depremler ister istemez Türkiye ekonomisini de olumsuz etkileyecek. Yıkılan yerleşim yerlerinin yeniden imarı, üretim ve işgücü kaybı ekonomik açıdan da milyarlarca dolarlık zarara yol açacak.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması: Karabağ'ın imarında rol oynuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a yaptığı ziyaretten memnuniyetlerini anlatan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Türkiye, Karabağ'ın imarında ciddi rol oynuyor" dedi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Irak türkiye imar Haberi

Irak türkiye imar

Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  Irak Planlama Bakanlığı Ticaret Bakan Vekili (geçici) Selman el-Cemili ile Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız başkent Bağdat'ta bir araya geldiler.

Cemili, görüşmede ülkesinin çeşitli bölgelerinde yürütülen imar çalışmalarını vurgulayarak, "Türkiye'yi, çatışmalardan etkilenen bölgelerin yeniden imarına katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Bu imar çalışmaları kapsamında özellikle alt yapının iyileştirilmesi, hastane ve okulların inşasının yanı sıra Türk şirketleri önünde başka yatırım alanlarının açılması da yer alıyor." diyerek konuştu. 

Büyükelçi Yıldız ise Türkiye'nin kurtarılmış bölgelerin yeniden imarı gibi Irak'a çeşitli alanlarda güçlü bir şekilde destek olacağını dile getirerek, bunun, yapılan bağışlar ya da Türk şirketlerinin ülkedeki yatırımıyla olabileceğini...