03 / 05 / 2024

İstanbul ağır hasar yapan depremler

İstanbul ağır hasar yapan depremler

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu,  İstanbul için geçmişte yaşanan 15 ağır hasar yapan deprem ve aralarındaki yıl sayılarını kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun o yazısı...

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat indirimi çağırına İSTİB Başkanı Ali Kopuz'dan destek!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı fiyatlarda indirim çağrısına destek verdi.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Şanlıurfa'da depremlerde ağır hasar gören 63 okulun yerine yenileri inşa edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da yıkımı için karar verilen ağır hasarlı toplam 63 okulun yerine çelik konstrüksiyon yapılar inşa edilecek.

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İstanbul ağır hasar yapan depremler Haberi

İstanbul ağır hasar yapan depremler

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu,  İstanbul için geçmişte yaşanan 15 ağır hasar yapan deprem ve aralarındaki yıl sayılarını kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun "Prof. Dr. Cenk Yaltırık'a göre İstanbul için geçmişte yaşanan 15 ağır hasar yapan deprem ve aralarındaki yıl sayıları" başlıklı o yazısı...

"Şekil- 1. Kuzey Anadolu Fayı Kuzey Kolunda Marmara’da birden fazla merkezi etkileyen tarihsel depremlerin dağılımları. Yeşil, Mavi, Turuncu alanda tanımlanan depremler İstanbul merkezli ağır hasar yapan depremlerdir". (SAYFA: 58). **  Marmara Denizi "Orta sırt kuzey fayı". (sf.61).


(Tabloyu aşağıdaki bilgilerden hareketle biz hazırladık. BA).

Temel güçlendirme binalar için yeterli...