27 / 04 / 2024

istanbul kentsel dönüşüm projeleri son durum

istanbul kentsel dönüşüm projeleri son durum

Çevre düzenlenmesi ve tarihi projeleriyle birlikte çehresini yenileyerek şehrin yeni iş merkezlerinden biri haline gelen Kağıthane’de kentsel dönüşüm ile birlikte istihdam olanakları da hızla arttı.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum!

İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk örneklerini Zeytinburnu, Başakşehir ve Fatih Sulukule'de gördük. Konutlar tamamlandı, oturum başladı. Şimdi farklı bölgelerde dönüşüm çalışmaları sürüyor.

Bağdat Caddesi'ndeki inşaat şirketi sayısı 500’ü buldu!

Bağdat Caddesi'nde ortalama 100 olan inşaat şirketi sayısı son 2 yılda 500’ü buldu. Yeterli birikime sahip olmayan firmaların da bölgeye odaklandığını belirten uzmanlar, ev sahiplerini anlaşma döneminde dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zorunluluktur!

Kentsel dönüşümde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Birçok konuda farklı projeler üreten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde 1 milyar liranın üzerinde kaynak kullandıklarını söyledi.

Avi Alkaş'tan ticari gayrimenkul uyarısı!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında planlama yapılmadan yeni bina altına mağazalar yapıldığını belirten JLL Türkiye’nin Başkanı Avi Alkaş, “Bu konuda belediyelere ve şehir plancılarına büyük görev düşüyor" dedi

Ekim ayı itibariyle 170 bin bina riskli ilan edildi!

Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Cihangir Son: Kentsel dönüşümde büyük müteahhidin isteğini kırdılar!

Çukurova Gayrimenkul İnşaat’ın da bağlı olduğu Son Grup Başkanı Cihangir Son, kentsel dönüşümde büyük müteahhidin isteğini kırdıklarını, Bakırköy, Zeytinburnu, Avcılar gibi bölgelerde dönüşümün ya yapılmadığını ya da çok ağır ilerlediğini kaydetti.

Mehmet Ergün Turan: Üreteceğimiz konutların yüzde 50’si kentsel dönüşüm kaynaklı olacak!

Umulduğu kadar hızlı ilerlemeyen kentsel dönüşüm sürecinde TOKİ hedef büyüttü. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bundan böyle üreteceğimiz konutların yüzde 40-50’si kentsel dönüşüm kaynaklı olacak” dedi.

Kentsel dönüşüm eczacılar için umut oldu!

Çeşitli sorunlar nedeniyle kapısına kilit vurulan eczaneler, kentsel dönüşüm Kapsamında yeniden canlanacak. I. Eczane Yönetimi Zirvesi Danışmanı Ecz. Biröz Biricik, Kentsel dönüşüm sayesinde iskan sorununun önüne geçilecek dedi...

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

istanbul kentsel dönüşüm projeleri son durum Haberi

istanbul kentsel dönüşüm projeleri son durum


Dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, son 10 yılda hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7/24 yaşayan kent kimliğine kavuştu. Kağıthane’de dönüşümü sağlanan yaklaşık 80 bin bağımsız konutta yaşayan 240 bin kişi artık depreme dayanıklı daha geniş ve daha modern evlerde ikamet ediyor.

Çevre düzenlenmesi ve tarihi projeleriyle birlikte çehresini yenileyerek şehrin yeni iş merkezlerinden biri haline gelen Kağıthane’de kentsel dönüşüm sayesinde istihdam olanakları da hızla arttı.

İlçenin merkezinde yeşil alan ve parklara geniş yer ayrılırken özellikle ticari gayrimenkul projelerinin ağırlık kazandığı Kağıthane’nin çok kısa bir zamanda İstanbul'un yeni iş merkezi olması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında  açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaptıkları yeni imar planlarıyla herhangi bir alanı değil, bütün bölgeyi kentsel dönüşüm projesi içerisine aldıklarını ifade etti.

Başkan...