30 / 04 / 2024

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, otobüs, tramvay, metro, tünel, vapur, tren yolcu taşıma ücretlerinin 1 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 1.95 TL’ye çıkarıldığı belirtildi.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

Halk Otobüsleri'nde ücretli taşıma uygulaması başladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Kooperatifine (TÖHOB) bağlı otobüsler, Ankara'da emniyet ve basın mensupları ile şehit ve gazi aileleri, dışındaki serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasına başladı.

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Özel halk otobüslerinden ücretsiz kartlara engel

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişileri ayın sadece ilk dört günü araçlara kabul edeceklerini bildirdi.

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi: Ücretsiz ulaşım sona mı eriyor?

Ankara'da Özel Halk Otobüslerinin indirimli ve ücretsiz taşımacılık yapmama kararı almaları üzerine vatandaşlar ''65 yaş ücretsiz toplu taşıma bitiyor mu?'' sorusunu araştırmaya başladı. İşte 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada son dakika gelişmesi...

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

İstanbul'da Halk Ekmeğe zam geldi! En ucuz ekmek 5 lira oldu! Son dakika! 

İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Peki İstanbul Halk Ekmek'te yeni fiyatlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

Belediye, Akaryakıt Zammının Etkisiyle Ücretsiz Binişleri Sonlandırdı!

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıta yapılan ÖTV zammının ardından toplu taşıma sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla önemli bir karar aldı.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Bakan Nebati duyurdu! İşte yeni tasarruf aracı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati darphanenin Borsa İstanbul'da halk arz yolu ile altına dayalı sertifika ihracını açıkladı. İşte detaylar!

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Haberi

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası




İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İstanbul'da toplu taşımaya yapılan zammı az buldu.İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen otobüs, tramvay, metro, tünel, vapur, tren yolcu taşıma ücretlerinin 1 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 1.95 TL’ye çıkarıldığı belirtildi.


Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"Daha önceki tarifede 1.75 TL olarak uygulanan elektronik bilet (AKBİL) yolculuklarına böylelikle yaklaşık yüzde 12 oranında bir artış getirilmiştir. Oysa İETT tarafından yapılan açıklamada son bir yıl içerisinde akaryakıt ve işçilik giderlerinde yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış yaşandığı vurgulanmaktadır. Bu da göstermektedir ki yapılan düzenleme işletme maliyetlerinin altında kalmaktadır.


Toplam 200 binişle sınırlı aylık abonman (mavi akbil) ücreti de 140.- TL yerine 155.- TL olmuştur. Buradaki artış oranı da % 10 dolaylarında...