06 / 05 / 2024

İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu 2015

İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu 2015

"İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye PMI İmalat Sanayi Raporu"na göre, temmuzda 50,1 olarak ölçülen Türkiye PMI, Ağustos'ta 49,3'e düşerken, yeni ihracat imkanlarında hafif bir yükseliş gözlendi.

İSO rakamlarına göre ihracatta gerileme sinyalleri var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ağustosta 49,1’e gerileyerek 50,0 eşik değerinin altına düştü. Bunda ihracat yaptığımız 5 Avrupa ülkesindeki üretim daralması etkili oldu.

Nisan endeksi açıklandı! İhracatta büyüme devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat sahası İhracat alanı Endeksi Nisan'da 53,1 oranında meydana geldi. Endeks ard arda üçüncü ay eşik değer olan 50'nin üstünde kalarak ihracat iklimindeki iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. 

İhracat ikliminde büyüme endeksi 53,1 oldu!

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet şartlarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Nisan ayında 53,1 olarak gerçekleşti.

İmalat sanayinde pozitif gelişme! İvme yukarı yönlü

İmalat PMI ocak ayında 50'nin üstüne çıkarak 11 ay geçince sektörde zayıf da olsa yeniden büyümeye işaret etti.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, eylül ayında 46,9’a geriledi ve yavaşlamanın üçüncü çeyrek sonunda daha da belirgin hale geldiğini kaydetti. İşte detaylar…

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Bakan Albayrak: Türkiye üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'ndeki yükselişe ilişkin, "Türkiye üst lige çıkma hedefinden sapmadan yoluna devam ediyor." ifadesini kullandı.

Berat Albayrak: Endekslerdeki yükseliş bugünün dünden daha pozitif olduğunun göstergesidir!

İmalat PMI verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Civelek İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İmalat Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı! 

Civelek İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İmalat Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Kadıköy'de 9 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Avni Civelek tarafından kuruldu.

Dmg Döğer İnşaat Çelik İmalat Montaj Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Dmg Döğer İnşaat Çelik İmalat Montaj Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu 2015 Haberi

İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu 2015

İSO, dünyanın 30'u aşkın ülkesinde Purchasing Managers' Index–Satın Alma Endeksi (PMI) verilerini açıklayan Markit Financial Information​ Services ile yaptığı iş birliği çerçevesinde bugünden itibaren 3 yıl boyunca aylık olarak "Türkiye PMI İmalat Sanayi Raporu" ve "İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu"nu açıklayacağını duyurdu.


İş birliğinin detayları İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile Markit Financial Information​ Services Direktörü Richard Willis'ın katıldığı toplantıyla paylaşıldı.


Toplantı kapsamında Türkiye ve İstanbul PMI İmalat Sanayi Raporu'nun ağustos ayı sonuçları da açıklandı. Paylaşılan sonuçlara göre, anket verileri, ağustos ayında Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında kötüleşme olduğuna işaret etti.


Rapora göre, yeni işlerde süregelen hafif sıkıntılı dönem, fabrika çıkışlarında üst üste ikinci ay boyunca genel anlamda bir değişiklik olmamasına ve firmaların son altı yıl içinde ikinci kez istihdamda kesintiye gitmelerine yol...