06 / 07 / 2024

istanbulda konut arz fazlası

istanbulda konut arz fazlası

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul’ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz “ İstanbul’da arz fazlası var. ” söyleminin Anadolu Yakası Kurtköy’de kendisine yer bulamadığını dile getiriyor.

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!

Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, kira artış sınırının kaldırılmasının ardından sosyal ve ekonomik dengeyi  sağlamak için devletin çeşitli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Ekonomisten kira açıklaması: "Kurum’un Bakan yapılmasıyla kiraların daha da artmasını bekliyorum"

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Murut Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bu atama üzerine sosyal medya hesabından, “Murat Kurum'un bakan yapılmasıyla yeni konut arzının daha da azalıp, kiraların daha da artmasını bekl

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Proje GYF'leri gayrimenkul sektörünün "önünü" açacak!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Çekici, yakın zamanda hayata geçmesi beklenen Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun (Proje GYF) sektörün önünü açacağını ve kentsel dönüşümün finansmanı ve konut arzının artırılmasında da önemli bir enstrüman olacağını kaydetti.

Konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? 

Geçtiğimiz günlerde hükümetten "konut arzını artırıp fiyatları ve kiraları düşüreceğiz" açıklaması geldi. Peki konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konutta yeni dönem başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut fiyatlarını düşürecek projeyi açıkladı. Peki kentsel dönüşüm ve konut arzının artmasını sağlayacak yeni çalışma sektörü nasıl etkileyecek?

Bakan Şimşek açıkladı! Kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak çalışmada sona gelindi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini dile getirerek çok önemli açıklamalar yaptı.

ATEM Başkanı'ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

ATEM Başkanı Hakan Akçam hobi bahçelerinin yoğun olduğu tarım arazilerinin imara açılarak konut arz sıkıntısının giderilmesine yönelik imar çalışmalarının genişletilmesi konusunda belediyelere seslendi.

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yaptığı açıklamada İstanbul'daki konut arzı sıkıntısı için çözüm önererek, "100 bin natamam konut var. İnnova'da 4 bin 500, Fi Yapı'da 8 bin 500 konut bekliyor. Devlet yaşanan bu mağduriyete çare bulmalı." dedi.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Büyükşehirlerde kira fiyatlarında yaşanan gerilemenin, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların hız kazanması 2024’te konut arzını daha da arttıracağını böylelikle kira fiyatlarının azalmasını destekleyeceği belirtildi. 

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

istanbulda konut arz fazlası Haberi

istanbulda konut arz fazlası

Pendik Bölgesinde Emlak ve Konut Proje Satış sektörünün önde gelen kuruluşlarından Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul’ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz, Pendik-Kurtköy bölge içerisinde ki proje-talep oranlamasını değerlendirerek, talebin geçen seneye oranla %5 daha düşük olduğunu fakat bunun sebebinin ise firma bazlı yapılan araştırmalar ile bulunduğunu belirtiyor. Araştırma neticesinde bölge içerisinde potansiyel alıcıların geldiği, ciddi konut talebinin olduğu fakat alıcıların birkaç üreticide yoğunlaştığının ortaya çıktığını belirten Dilsiz, asıl sorunun konutta değil projelerin pazarlanmasında olduğunu gözler önüne seriyor.


Genel olarak; talebi algılayıp ona göre proje üreten birçok firma satış sıkıntısı yaşamazken, talebi değil bölge içerisinde daha önce yapılanı taklit ederek proje üreten ve onları sağlıklı bir şekilde piyasaya çıkaramayan üreticiler arasında arz talep dengesizliği oluşmaya başladığını belirtiyor.. Dilsiz, burada arz ve...