02 / 05 / 2024

Katar krizi gayrimenkul sektörü

Katar krizi gayrimenkul sektörü

Dünyanın en büyük yatırımcı ülkeleri arasında 14. sırada yer alan Katar ile 7 ülkenin ilişkilerini kesmesi, Türk gayrimenkul sektörünü de endişelendirdi.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Avrupa'da gayrimenkul krizi derinleşiyor!

Avrupa'da gayrimenkul sektörünün, zorlu ekonomik şartlar ve artan ESG baskılarının etkisinde derinleşen maliyet kriziyle karşı karşıya...

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Minimalizmin gayrimenkul sektöründe bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, “Mali şartlar, ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerdeki insanlar da daha sade ve minimalist bir yaşam biçimini seçerek, çözümü ‘tiny house’larda buluyor.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Katar krizi gayrimenkul sektörü Haberi

Katar krizi gayrimenkul sektörü


Dünyanın en büyük yatırımcı ülkeleri arasında 14. sırada bulunan, Türkiye ise en fazla yatırım yaptığı 7. ülke olan Katar ile 7 ülkenin ilişkilerini kesmesi, Türk gayrimenkul sektörünü de endişelendirdi.

Yurt genelinde gayrimenkul geliştirme çalışmaları yapan Onursal Gayrimenkul AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bir süre önce yabancıya yönelik yoğun çalışmalar yaptıkları Çanakkale ve civarı ile diğer bölgelerde en önemli yabancı müşterilerin Katar’dan olduğunu kaydetti.

Katarlılar’ın ülkemizdeki yatırımların büyüklüğünün 18 milyar doları bulduğuna işaret eden Onur Öngün, şunları söyledi:

“Bizler yabancı yatırımcıyı nasıl çekeriz diye gece gündüz çalışırken ne yazık ki içeride ve dışarıda talihsiz ve çoğu suni gündem gereksiz olaylar nedeniyle ivmemizi kaybediyoruz. Bugün de aynı sorun yaşanıyor. Bizim en önemli yabancı muhataplarımız Ortadoğulular ve bunların arasında da Katar’ın çok özel yeri...