01 / 05 / 2024

Kayseri Hıdırellez Tümülüsü

Kayseri Hıdırellez Tümülüsü

Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erkilet Mahallesi’nde bulunan Hıdırellez Tümülüsü 1.derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. İlan bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Türkiye ekonomisine yönelik belirsizlikler artmaya devam ederken dolar/TL yukarı bugün yönlü hareketini hızlandırarak tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı! Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira?

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? 20 soruda tüm detaylarıyla...

“Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki, Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? İşte 20 soruda Yarısı Bizden kampanyasının tüm detayları...

Böyle ahde vefa görülmedi! O devletin tüm yetkilileri maaşlarını bağışlıyor!

Böyle ahde vefa gerçekten görülmedi. Türkiye’nin bundan 20 sene önce yaptığı iyiliği unutmayan Tayvan hükümeti duygulandıran bir yardım kararı aldı. Buna göre, hükümetin tüm yetkilileri, bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışlayacak.

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür? Tarla arsaya dönüştürülebilir mi? İşte merak edilen soruların detayları!

Kayseri Hıdırellez Tümülüsü Haberi

Kayseri Hıdırellez Tümülüsü

Kültür ve Turizm Bakanlığından:


KAYSERİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


TOPLANTI TARİHİ VE NO   : 29.05.2015-108                                Toplantı Yeri

KARAR TARİHİ VE NO        : 29.05.2015-1587                               KAYSERİ


Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Erkilet Mahallesi’nde bulunan 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescilli Hıdırellez Tümülüsü’nün yer aldığı ve Kurulumuzun 12.02.2015 tarih ve 1385 sayılı kararıyla uygun bulunan, Erkilet-Arabidin Mahallesi’nde yer alan 5638 parselin, 8647 ada, 18 parsel; 5639 parselin, 8647 ada, 19 parsel; 5648 parselin, 8645 ada, 2 parsel; 5645 parselin, 8643 ada, 4 parsel; Erkilet-Yukarı Mahallesi’nde yer alan 5646 parselin, 8762 ada,...