10 / 05 / 2024

Kayseride yıkımdan etkilenen bina boşaltıldı

Kayseride yıkımdan etkilenen bina boşaltıldı

Kayseri'de, Abdullah Gül Üniversitesine yurt yapmak için yıkımına başlanan askeri lojmanın bitişiğindeki 8 katlı apartman boşaltıldı. Apartman sakinleri binanın sallandığını ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu söyledi.

6 Şubat depremlerinden sonra Şanlıurfa'dan korkutan rakam! Tam 6 bin 736 bina yıkıldı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, ağır hasarlı 7 bin 829 bağımsız bölümden 6 bin 736'sının yıkımı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreç hızlanıyor! İşte yeni düzenleme...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde, yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreçlerin hızlandırılacağına ve bu konuda genel usulden farklı geçici bir usulün uygulanacağına dikkat çekti. İşte yeni düzenlemeler...

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Kayseride yıkımdan etkilenen bina boşaltıldı Haberi

Kayseride yıkımdan etkilenen bina boşaltıldı

Kayseri'de, Abdullah Gül Üniversitesine yurt yapmak için yıkımına başlanan askeri lojmanın bitişiğindeki 8 katlı apartmanda oturanlar tahliye edildi. 


Sivas Caddesi'nde bulunan askeri lojmanın yıkımı sırasında bitişiğindeki 8 katlı Yücel Apartmanı sakinleri, 155'i arayarak binalarının sallandığını ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu söyledi. 


Haber verilmesi üzerine binaya giden mühendislerin durumun tehlike arz ettiği belirtmesi üzerine, bina sakinlerini tahliye edildi.


Yaklaşık 30 yıldır Yücel Apartmanı'nda oturduğu belirten Mehmet Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada yıkımın ilk günlerinde bir sorun olmadığını ancak büyük iş makinelerinin yıkıma dahil olmasıyla binanın sallanmaya başladığını ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu söyledi.


Daha önce belediyeye başvurduklarını ve inşaatın mühürlendiğini belirten Köksoy, "Mührü tekrar açmışlar. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Tekrar bina sakinleri olarak dilekçe verdik ama şimdi polis geldi. Polis dairelerin durumuna baktı, belediyeden mühendis istedi. O...