29 / 04 / 2024

kentlerin veri bankası nedir

kentlerin veri bankası nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturma yolunda kentsel dönüşümü sadece fiziksel değil yönetsel olarak da yapabilmek amacıyla Kent Bilgi Sistemi'ni ülke genelinde yaygınlaştıracak.

Merkez Bankası'ndan yeni sadeleşme hamlesi!

Merkez Bankası, Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırırken, Sistemik Risk Veri Takip Sistemi'nin kapsamını firma kapsamı ve firmaların ülke ekonomisindeki temsil düzeyini yükseltmek için güncelledi.

Ziraat Bankası'ndan Hepsiburada'da alışveriş yapanlara güzel haber! Bankkart Genç'e Özel çılgın fırsat...

Ziraat Bankası kampanyalarına devam ediyor. Bu kapsamda kurum, Hepsiburada'da Bankkart Genç'e Özel 350 lira ve üzeri alışverişe 50 lira, toplam 100 lira Bankkart Lira fırsatı sağlanacağını ilan etti.

İş Bankası son kez duyurdu! Bir hafta içinde bu parayı almazsanız hakkınız yanacak!

En fazla kampanya düzenleyen bankalardan biri olan İş Bankası, market alışverişlerine yönelik yeni kampanyasını duyurdu. İş Bankası, market alışverişlerinde 400 TL’ye varan MaxiPuan vereceğini açıkladı.

Ziraat Bankası kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Anında 3 bin TL Bankkart Lira verilecek!

Kampanyalarıyla müşteri çekmeye devam eden kamu bankası Ziraat, Gürgençler'de 30.000 lira ve üzeri Mac alışverişlerde 3.000 lira Bankkart Lira sağlanacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

İş Bankası az önce açıklandı! Başvuruyu eksiksiz yapana tam bu kadar para hediye!

Türkiye’nin en büyük markalarından İş Bankası, eylül ayına özel olarak yeni bir kampanya hazırladı. İş Bankası, market alışverişleri için hesaplara 400 TL yatıracağını duyurdu.

Akaryakıt alacaklar müjde! Ziraat Bankası yeni kampanyasını duyurdu! İşte kampanya detayları...

Kapamayanlarına devam eden Ziraat Bankası yeni kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası, Petrol Ofisi istasyonlarında 4. akaryakıt ve otogaz alışverişlerine 125 TL Bankkart Lira verileceğini açıkladı.

Ziraat Bankası'ndan anne babalara müjde! Okula dönüş kampanyası başladı! Başvuran kişilere anında 250 TL!

Kampanyalarına devam eden kamu bankası Ziraat yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya 1 Eylül-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan alışverişlerde geçerli olacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

Az önce açıklandı! İş Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! Hesaplara tam bu kadar para yatacak!

Türkiye’nin en büyük bankalarından İş Bankası, gıdadan teknolojiye, beyaz eşyadan akaryakıta kadar hemen her sektöre yönelik kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. İş Bankası, yeni hazırladığı kampanyası kapsamında market alışverişlerine 400 TL hediye edeceğini açıkladı.

İş Bankası müşterilerine büyük avantaj: 600 TL'ye varan MaxiPuan!

İş Bankası Maximum Kart sahipleri için sürpriz dolu bir kampanya başladı! Ağustos ayında yapacakları alışverişlerle 600 TL'ye varan MaxiPuan kazanma şansı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

İş Bankası'ndan 400 TL'ye Varan MaxiPuan!

İş Bankası, Maximum Kart sahiplerini sevindirecek bir kampanyayla geliyor! Ağustos ayında Maximum anlaşmalı marketlerde yapacağınız alışverişlerde 400 TL'ye kadar MaxiPuan kazanabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

İş Bankası'ndan önemli açıklama

İş Bankası'ndan flaş bir açıklama geldi. Anında alışveriş kredisi verilecek. Banka tarafından konuyla ilgili detaylar açıklandı.

kentlerin veri bankası nedir Haberi

kentlerin veri bankası nedir

Bilgi teknolojilerinin kentsel yaşam alanlarında ve kentlerin yönetilmesinde kullanımının giderek artması sonucu sanayi kentleri de yerinibilişim veya akıllı kentlere bırakıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yerel yönetimlerin faaliyetlerinin çağdaş bilgi teknolojileri kullanılarak icra edilmesi için gerekli altyapıyı hazırlamak, Kent Bilgi Sistemi'nin standart şekilde ve yaygın olarak kullanımını sağlamak üzere Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği yaptı. Bu çerçevede Elazığ, Ardahan ve Talaş belediyelerinde pilot uygulama yapılması için protokol imzalandı. Pilot uygulama, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülecek.Pilot uygulama kapsamında daha önce Bakanlık tarafından belirlenen standartlar test edilecek, bulut teknolojilerine dayalı prototip hazırlanacak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon mekanizması oluşturulacak, eğitim ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecek. 


Coğrafi Bilgi Sistemi'nin kent bazına indirgenmiş şekli olan...