09 / 05 / 2024

ki ra gelir vergisi sınırı

ki ra gelir vergisi sınırı

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?

Depremde 150 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi yakalama kararına rağmen mal varlığını sattı!

6 Şubat depremlerinde 150 kişinin öldüğü Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu’nun yurt dışı yasağı ve yakalama kararı olmasına karşın mal varlığını sattığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Beyan dönemi başladı! Ücret geliri elde edenler beyanname verecek mi?

2023 senesinde elde edilmiş olan gelirler için beyan dönemi başladı. Buna göre, Gerçek kişiler Gelir Vergisi Kanunu’nun 2’nci maddesinde yazılı kaynaklardan bir takvim senesi içinde elde ettikleri kazanç ve iratları için senelik beyanname verilmektedir.

Üniversitelilerin kira açmazı: 2+1 evde 6 kişi yaşayan var, fahiş kiralar okul bıraktırtıyor!

Yükselen hayat pahalılığının yanı sıra fahiş ev kiraları da üniversitelileri çıkmaza sokuyor. 2+1 evde 6 kişi yaşayanlar bulunuyor. Öğrenciler kiraları ödemekte zorluk çekiyor. 

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira gelir vergisi son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte kira geliri olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi  ile ilgili tüm merak edilenler...

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?

Türkiye’de 14 ilde kişi başına gelir ülke ortalamasının üzerinde bulunuyor

Türkiye’nin 2022 senesinde 10.659 dolar olarak hesaplanan kişi başına geliri, en fazla rakamın yer aldığı 2013 yılındaki 12.582 dolar seviyesinin yüzde 15 altında olurken 6 il, gelirini artırarak istisna oluşturduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Buğra Gökce'den şok açıklama: İzmir’de yaşayanların yüzde 95’inin ev sahibi olma şansı yok!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Buğra Gökce yaptığı açıklamada İzmir'de yaşayan her 100 kişiden yalnızca 5'inin konut sahibi olabileceğini söyledi.

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Osmaniye'de 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan, 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi'nin müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge ve bunun yanı sıra, fenni mesulleri Ayhan Gedik ve Haluk Koç'un yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

İŞKUR ile en az ilkokul mezunu binlerce personel alınacak! Sınavsız mülakatsız şartları karşılayan hemen işe başlayacak!

Milyonlarca kişiye gelir kapısı imkanı sağlayan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yeni ilanlarını yayımladı. Bu kapsamda en az ilkokul mezunu 34 bin 529 beden işçisi alımı yapılacak. İşte detaylar...

Asgari ücret zammı için peşi sıra açıklanan rakam bayram ettirdi! Ne 14 ne de 15 bin! Acilen bakın!

Asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Peki asgari ücret zammında son durum ne? Acilen peşi sıra açıklanan bu rakamlara bakın...

ki ra gelir vergisi sınırı Haberi

ki ra gelir vergisi sınırı

Gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?

Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Bunlar: Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç) ile Gerçek Gider Yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Götürü veya gerçek gider yönteminin seçimi, taşınmaz malların tümü için yapılıyor. Bunlardan bir kısmı için gerçek gider, diğer kısmı için götürü gider yöntemi seçilemiyor.


Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.


Kanun gereğince mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira geliri için, gelirin elde edildiği yılı takip eden senede vergi ödemeleri yapılıyor. 2015 takvimine göre, 2014'te 3 bin 600 TL istisna sınırı aşanların kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor....