08 / 05 / 2024

kira ara zam

kira ara zam

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışın ardından kimi ev sahipleri kiracılarına ara zam yapmak istiyor. Peki, kiracılara ara zam yapılabilir mi?

4 ayda tam 2 bin 681 TL eriyen asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen yüksek enflasyon çalışanların ve emeklilerin 4 ayda maaşlarını eritip kuşa çevirdi. Asgari ücretlinin alım gücü 14 bin 321 TL'ye kadar indi. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Yap - işlet - devret projelerinin müteahhitlerine yılda 4 kez zam! 

Enflasyon hızla artarken asgari ücrete ara zam yapılmayacağını duyuran hükümet, müteahhitlerin garanti ödemelerine yılda dört kez kur farkı kadar zam uyguluyor. İşte detaylar...

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Milyonlarca çalışana son dakika şoku! Şimdi bu rakama bakın! 

Milyonlarca çalışan merakla asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi. Peki asgari ücrete ara zam olacak mı? İşte ayrıntılar...

Asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda zam gelecek mi? 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve vatandaşların gündeminde yer alan "asgari ücrete temmuz ayında ara zam gelir mi" sorusuna Merkez Bankası'nın hükümete gönderdiği açık mektupta yanıt bulunduğu kaydedildi.

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna net yanıt geldi! SGK Uzmanı 'Yüzde yüz' diyerek tahminini yineledi!

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusunun yanıtı milyonlarca çalışanın gündeminde yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte SGK Uzmanı İsmail Sevinç'in konu ile ilgili açıklaması...

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

Ocak 2024 emekli maaşında yüzde 19.44, 31.92 ve 35.25’lik zam oranları ortaya çıktı! İşte emekli maaşında yeni rakamlar!

Emekli aylıklarına ilişkin ara zam beklentileri ekim ayına odaklanırken, Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Ek zam düzenlemesi için hazırlanan taslak metin, TBMM’nin açılması ile beraber değerlendirilecek. İşte yeni zamlı emekli maaşı hesaplamaları

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

Emekliye ara zam konusunda gözler ekim ayına çevrildi. Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ek zam düzenlemesi için son rötuşlarını yapmayı sürdürüyor. Bu çerçevede, hazırlanan taslak metin TBMM’nin açılması ile beraber değerlendirilmeye alınacak. İşte detaylar...

Emekliye ara zam yapılacak mı? En düşük emekli zammında son durum ne? SSK, Bağkur emeklileri hemen bakın!

Emekliye ara zam yapılacak mı sorularının yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki emekli zammında son durum ne? SSK, Bağkur emeklileri hemen bakın...

Emeklileri heyecan sardı! Zam için 3 formül

Milyonlarca emekliye yapılacak ara zam için geri sayım sürüyor. Ekim ayında açılacak meclisin ilk gündem maddesi olması beklenen seyyanen zam için kulisler hareket kazandı. Kulislerde zammın yılbaşından önce yapılacağı iddiaları ortaya atılırken, SGK Uzmanı Ali Duman masadaki 3 formülü paylaştı.

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisi merakla bekliyor... Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisinin merakla beklediği ara zam için adeta nefesler tutuldu. Peki Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?

Emeklileri ara zam heyecanı sardı! Müjdeli haber geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik ara zam mesajı sonrasında, ilk adımın Ekim ayında atılması hedefleniyor. Meclis'e sunulacak olan düzenleme ile en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL'nin yükseltilmesi planlanıyor.

kira ara zam Haberi

kira ara zam

Kiracılara ara zam yapılıp yapılamayacağı, milyonlarca mal sahibi ile kiracı tarafından merak ediliyor. Taşınmazını kiraya veren kimi mal sahipleri bölgenin altında kira elde ediyorsa, ara zam talebinde bulunabiliyor. 

Ancak kiracılar da ödedikleri bedelin bir anda yükselmesini istemiyor. Hal böyle olunca her iki taraf da mağduriyet yaşıyor. Kiracılar yüksek kira bedeli ödemek istemezken, ev sahipleri de daha fazla gelir elde etmek istiyor.

Uzmanlar her iki tarafın da bazı hak ve sorumlulukları olduğunu belirtiyor. Kira zam konusunda kanun kiracıyı koruyor. Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen sınırlar dahilinde kiraya zam yapılabiliyor. 

Peki, kiracılara ara zam yapılabilir mi? Kiraya ne kadar zam yapılabilir? İşte yanıtı...

KİRAYA NE KADAR ZAM YAPILABİLİR?

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık...