28 / 04 / 2024

Kira vergisi cezası

Kira vergisi cezası

Güneyde oteller özellikle yerli turiste çok pahalı. Hal böyle olunca birçok kişi ucuza kalacak bir yer bakıyor. Bol parası olmayanların ilk başvurdukları yöntem ise emekli olup güneye yerleşen anne babalarının evine gitmek.

Kira vergisi iadesi nasıl alınır?

Yılda 3.300 liranın üzerinde kira geliri elde edenler 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorunda. Fakat istisnalar da var. Bu yazıyı okuyanlar bırakın vergi vermeyi üzerinde vergi iadesi bile alabilirler...

Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Kira geliri olanlar dikkat! Beyanname dönemi başladı. 2014'te evinizden elde ettiğiniz kira geliri 3 bin 300 liranın üzerindeyse son tarih 25 Mart Çarşamba. Peki Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Kira vergisi cezası!

2014 yılında uygulancak kira vergisi cezasına ilişkin esaslar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi rehberinde yer alıyor. Peki, kira vergisi cezası ne kadardır? İşte yanıtı...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren kira geliri vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira vergisi cezası Haberi

Kira vergisi cezası

Güneyde oteller özellikle yerli turiste çok pahalı. Hal böyle olunca birçok kişi ucuza kalacak bir yer bakıyor. Bol parası olmayanların ilk başvurdukları yöntem ise emekli olup güneye yerleşen anne babalarının evine gitmek. Yaygın kullanılan bir başka yönteme isim bile bulmuşuz 'kayınpeder resort' diyoruz. Güneyde anne babası değil kayınpederi kayınvalidesi bulunanlar onların yazlığında kalmayı yeğliyor. Hem bedava hem eğlenceli. Ama bunun önemli bir sakıncası var. 


Kira vergisi beyannamelerinin son üç gününe girildi. Maliye artık kira vergisi konusunda başta bankalar, tapu, elektrik ve su faturaları olmak üzere birçok yerden kira vergisi alanları tespit edip cezayı kesiyor. Şimdiye kadar yoktu ama artık vergi gelirlerini artırmak için sıra eş dost, akrabaya ücretsiz kullandırılan evlere bile geldi. Yasaya göre de sahip olduğumuz binamızı, çocuklarımıza, anne...