03 / 05 / 2024

kira vergisi damga vergisi

kira vergisi damga vergisi

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi olup, kira gelir beyannamesi için de alınıyor. İşte kira gelir vergisi damga vergisi 2015 bedeli..

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

2024 gelir vergisi tarifesi belli oldu! Ücretler baştan sona değişti!

2024 yılı itibariyle,  gelir vergisi tarifesi başta olmak üzere tarifeler ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarlar belli oldu. Peki 2024 gelir vergisi, damga vergisi, veraset ve intikal vergi istisna tutarları ne kadar oldu?

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart'a uzatmıştı

Mükellefin Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ve bu beyannamelerin üstüne gerçekleşen  vergilerin ödeme zamanlarının 31 Mart 2023'e kadar uzatılması kararı alındı.

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

SGK’dan kritik bir duyuru yapıldı. Mükellefler tarafından verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri'nin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 31 Mart 2023’e kadar uzatıldı.

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

kira vergisi damga vergisi Haberi

kira vergisi damga vergisi

Kira gelir vergisi damga vergisi 2015!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergidir. Damga vergisinin mükellefleri kağıtları imza edenlerdir. 


Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga vergisini kişiler öder. Dolayısıyla GMSİ kira beyannamesine ait damga vergisi mükelleften alınmaktadır.


Kira gelir vergisi damga vergisi 2015 bedeli; 45,30 TL'dir. Örnek beyanname;


Burhan YILMAZ, 2014 yılında dairesini konut olarak kiraya vermesi sonucu 25.000 TL kira geliri elde etmiştir. Beyana tabi başka geliri bulunmayan mükellef, götürü gider yöntemini seçmiştir.


Mükellefin kira gelirine ilişkin gelir vergisi aşağıdaki gibi hesaplanacaktır.


Gayrisafi İrat Toplamı 25.000 TL

Vergiden İstisna Tutar 3.300 TL

Kalan (25.000 - 3.300) 21.700 TL

%25 Götürü Gider (21.700 x %25) 5.425 TL

Vergiye Tabi Gelir (21.700 – 5.425) 16.275 TL

Hesaplanan Gelir Vergisi 2.705 TL

Damga Vergisi 45,30...