28 / 04 / 2024

kiraya zam en fazla ne kadar yapılır

kiraya zam en fazla ne kadar yapılır

Taşınmaz sahibi ile kiracısı arasındaki kira ilişkisi, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kira sözleşmelerinin yenilendiği her dönem kiraya zam yapılabiliyor. Peki kira zammu en fazla ne kadar olmalı?

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Ramazan kolisine dev zam: En ucuzunun fiyatı yüzde 300 arttı!

Ramazan ayına sayılı günler kala, marketlerde koli satışları başladı. Pek çok farklı gıda ürününü içeren Ramazan kolilerindeki yıllık fiyat artışı yüzde 300'ü aştı. İşte o fiyatlar...

SSK ve Bağkur emeklilerine 4 bin TL seyyanen zam, en düşük emekli maaşı 12 bin TL! Kulislerden flaş haber!

SSK ve BağKur emeklileri Ocak 2024 itibarıyla geçerli olan yüzde 49,25 oranındaki zammı yeterli bulmadı. Tartışmalara neden olan zamlar ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. İşte emekli maaşları ile ilgili kulislerde konuşulanlar...

Apple ürünlerine yeni zam; en pahalı iPhone 100 bin TL’ye dayandı!

Apple Türkiye'deki ürünlerine zam yaptı. Yeni zam ile birlikte artık en pahalı iPhone 90 bin TL'den 99 bin 999 TL'ye kadar çıktı.

Kiraya zam yapacaklara flaş uyarı! Yüzde 25 zam sınırı 5 yıl üstünde geçerli değil mi? SON DAKİKA! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira zammı ile ilgili tartışmalar yaşıyor. Peki yüzde 25 kira zammı hangi durumlarda yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Bu süreden önce kiraya zam yapılamaz! SON DAKİKA!

Hem kiracılar hem de ev sahipleri, kira zammı ile ilgili yaşanan gelişmeleri yakından izliyor. Kira tespit davaları ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Emekliye yüzde 39,61 zam! En düşük emekli maaşı 10 bin 470 TL olacak! İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni zamlı maaşlar...

Emeklileri ilgilendiren en düşük emekli aylığı miktarının tümüyle değiştirileceği açıklamaları yapılırken, yapılacak ek zam ve 2024 Ocak ayı artışına yönelik beklentiler de gündemdeki yerini koruyor. Bu kapsamda, emeklilere yüzde 39,61 zam gündeme geldi. İşte kuruş kuruş hesaplanan yeni maaşlar...

Türk Telekom’dan dudak uçuklatan zam! En ucuz paket 600 TL olacak!

Türk Telekom, internet abonelik fiyatlarına 1 Ekim itibarıyla zam geleceğini açıkladı. Buna göre, en ucuz abonelik paketi 600 TL’den başlayacak.

En düşük emekli maaşında hesaplar baştan sona değişti! Emekliye ek zam ne zaman gelecek? Emekliler acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarına yeni düzenleme yapılacağı yönünde mesaj vermişti. Peki emekli aylıklarına bir ara zam olur mu? En düşük emekli aylığı için öngörüler neler? İşte detaylar...

Ev sahiplerinden ara zam talebi! Kiraya ara zam yapılır mı? Hemen bu detaylara bakın!

Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında,  ev sahiplerinden kiralar için ara zam talepleri gelmeye başladı. Peki kiraya ara zam yapılır mı?

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Markette un, tuz, şeker, makarna, ekmek derken en çok kullandığımız bir hizmete daha büyük zam. Açıklama geldi

Türkiye'de benzin fiyatlarının artmasının ardından market ürünleri başta olmak üzere birçok üründe artış devam ediyor. En çok kullandığımız hizmetlerden birine daha zam geldi. O şehirdeki vatandaşlarımızı ilgilendiriyor.

İstanbul'da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

İstanbul Ticaret Odası (İTO),  temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İşte İstanbul'da temmuz ayında en çok buna zam geldi!

kiraya zam en fazla ne kadar yapılır Haberi

kiraya zam en fazla ne kadar yapılır

Kira zammı en fazla ne kadar olmalı?

Taşınmaz sahibi ile kiracısı arasındaki kira ilişkisi, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.  Konut ve çatılı işyeri kiralarına ilişkin hükümler, bunlarla birlikte kullanımı kiracıya bırakılan eşya hakkında da uygulanıyor. 


Ancak bu hükümler, niteliği gereği geçici kullanıma özgülenmiş taşınmazların altı ay ve daha kısa süreyle kiralanmalarında uygulanmıyor. Kanun gereğince, kira sözleşmelerinin yenilendiği her dönem mal sahibi kiracısına zam yapabilme hakkında da sahip oluyor. Peki kira zammı en fazla ne kadar olur?


Kiraya zam en fazla ne kadar yapılır?

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Zam dönemlerinde mesken kiracılarına en fazla, dönemin ÜFE oranları doğrultusunda zam yapılıyor.


II. Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında...