19 / 05 / 2024

Konut alıcısı satın alma talebi

Konut alıcısı satın alma talebi

ÜLKE genelinde eylülde 92 bin 483 kişi ev sahibi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 17,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 azalış gösterdi.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

TOKİ'den dev satış! 609 gayrimenkul alıcısını bekliyor

TOKİ, konut ve iş yeri satış tarihleri açıklandı. Her bütçeye uygun konut ve iş yeri satışa çıkarılacak. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler TOKİ’nin 43 ilde 216 konut ve 17 ilde 393 iş yerinin açık arttırmasına katılım sağlayabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Zirve yine Türkiye'de! Altın alımları sürüyor

WGC’nin bilgilerine göre evvelki senenin en büyük altın alıcısı olan TCMB, ocak ayında da liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı.

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Sosyal konut projesinde can alıcı nokta

İlk 2 günde 2 milyondan fazla kişinin başvurduğu 900 milyar liralık sosyal konut projesinde en can alıcı konu konutların teslim tarihi ve TOKİ'nin üretim kapasitesiyle ilgili. İşte kafaları karıştıran o sorular...

Konut alıcısı satın alma talebi Haberi

Konut alıcısı satın alma talebi

ÜLKE genelinde eylülde 92 bin 483 kişi ev sahibi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 17,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 azalış gösterdi.


Siyasi belirsizlik ve terör olayları ile Türkiye’nin zor bir yıl geçirdiğini söyleyen gayrimenkul sektörü temsilcilerine göre ise tablo kötü değil.


Konut alıcının satın alma talebinde bekleme moduna geçtiğini belirten sektör temsilcileri, 2015 yılını 1 milyon 200 bin satış ile kapatılacağını öngörüyor. Geçen yıl 1 milyon 165 bin konut satıldığını hatırlatan sektör temsilcileri, “Ülke içinde yaşanan tüm olumsuzluklara karşın 2015 2014’ten daha kötü bir yıl değil” dedi. 


‘KAOS YOK’


Eylülde düşüş olsada yıl genelinde başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk...