02 / 05 / 2024

konut fiyatları artışta

konut fiyatları artışta

Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,14, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 11,50 arttı...

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatlarına yüzde 30 zam yolda! 

Konut fiyatları artınca satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam bekleniyor...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ev alma hayali kuran vatandaşlar, konut fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

konut fiyatları artışta Haberi

konut fiyatları artışta

Metrekare başına ko-nut değeri olarak hesaplanan bi-rim fiyatlar, 2011 yılı Haziran ayında 994,4 lira/metrekareyken, 2012 yılı Nisan ayında 1108,7 lira/metrekare oldu.


26 ilde son 2 yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) ise 2012 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,34 oranında artarak 122,34 dü¬zeyinde gerçekleşti.


En büyük artış İzmir’de Üç büyük şehre bakıldığında, 2012 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,65 ile en yüksek artışın gerçekleştiği il İzmir olurken, İzmir'i sırasıyla yüzde 0,98 ile İstanbul, yüzde 0,39 ile Ankara izledi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynuayına göre İzmir, İstanbul ve Ankara'da sırasıyla yüzde 13,23,13,15 ve 9,01 oranında arttı.İstanbul’da fiyatlar yüksek İstanbul'daki konut birim fiyatlarının Ankara ve İzmir'e göre oldukça...