03 / 05 / 2024

konut fiyatları enflasyon

konut fiyatları enflasyon

Esfender Korkmaz, Türkiye'de Yeniçağ Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Konut sorunu çıkmazda mı? başlıklı yazıyı kaleme aldı. Türkiye'de konut fiyatları bu süre içinde bölgeler göre çok farklı değişti...

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Konut fiyatları son iki yılda yüzde 286 arttı! Sektör temsilcileri uyardı: İçinden çıkılamaz bir krize dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kur krizi ve enflasyon sebebiyle konutta yabancılara satışlar adeta zirve yaptı. Yabancılara vatandaşlık veren Türkiye’de konut fiyatları son 1 senede yüzde 286 arttı.

Konut fiyatlarındaki artış enflasyonu etkiledi! 

Ekonomist Haluk Bürümcekçi, konut fiyatlarındaki artışı enflasyon oranlarını etkilediğini belirtti.

Venezuela'da konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı!

Venezuela’da Ulusal Meclis verilerine göre kasım ayı enflasyonu  yüzde 65,7 olurken, yıllık enflasyon yüzde 3 binin üzerinde kaydedildi. Konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı.

Konut fiyatları enflasyon oranında arttı!

Konut fiyat endeksi nisan ayında yüzde 10'luk bir artış kaydetti. Aynı dönem tüketici fiyatları enflasyonu ise yüzde 10,85 olarak belirtildi.

konut fiyatları enflasyon Haberi

konut fiyatları enflasyon

Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK), Türkiye'de 2010 ocak ayından 2013 Eylül ayına kadar geçen 3 yıl 9 aylık sürede, konut fiyatlarındaki gelişmeyi gösteren endeksleri açıkladı. Türkiye'de konut fiyatları bu süre içinde bölgeler göre çok farklı değişti. Söz gelimi Kilis, Adıyaman ve Gaziantep'te ikiye katlandı, buna karşılık iki bölgede yalnızca dörtte bir oranında arttı. Konut fiyatlarında sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek için, enflasyonun etkisini bertaraf etmek gerekir. Konutlar uzun dönemli dayanıklı mal olduğu için konut fiyatlarını karşılaştırmada Üretici Fiyat Endeksi'ni (ÜFE) kullanmak gerekir. 


Zaten Borçlar Kanunu'na göre de konut kiralarındaki artışlar ÜFE üzerinden yapılmaktadır. Konut Endeksi'nin baz yılı olan 2010 ocak ayını 100 olarak alırsak, ÜFE Eylül 2013'te 131.25 oldu. Yani ÜFE olarak bu 3 yıl 9 aylık süre için enflasyon oranı yüzde...