28 / 04 / 2024

konut inşaatları son durum

konut inşaatları son durum

Rizeninsesi köşe yazarlarından Mustafa Semih Arıcı bugünkü köşesinde konut piyasasındaki son durumu kaleme aldı.

Konut piyasası hareketlenmeye başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Donat bugünkü köşe yazısında, konut piyasasında son durumu kaleme aldı.

Türkiye'de 1 milyon konut inşa edilirken, 685 bini beklemede!

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'deki inşaat sektörünü ve arz talep ilişkisini konu aldı. İşte o yazı..

Tebernüş Kireçci: Konut inşaatları hız kesecek, şu anki konutlar daha da değerlenecek!

Dün TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 67,87 artış gösterirken, aylık da yüzde 15,70 yükseldi. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, verileri değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Çin'de konut inşaatları için karamsar 2024 öngörüsü!

Çin'de konut piyasasında 2024 yılında da düşüşün devam ederek ekonomik büyümeyi aşağı çekeceği öngörülüyor. 

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

TOKİ Kocaeli projesi için resmen son dakika müjdesi geldi! Tam 564 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kocaeli 2023 projesi için resmen son dakika müjdesi geldi. Verilen detaylara göre, Körfez ilçesine tam 564 konutluk yeni proje geliyor.

TOKİ Kayseri 2023 projesinde son dakika! O ilçeye tam 194 yeni konut inşa edilecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kayseri 2023 projesinde son dakika... O ilçeye tam 194 yeni konut inşa edilecek...

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Deprem bölgesindeki kalıcı konut inşaatları tam gaz! 38 günde 43 bin inşaatın düğmesine basıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tüm birimleriyle Gaziantep'te üs kurarken, depremden sonra geçen 38 günde 35 bin 451 konut ve 7 bin 976 köy evinin inşasına fiilen başlandı. İşte ayrıntılar...

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

konut inşaatları son durum Haberi

konut inşaatları son durum

Rizeninsesi köye yazarı Mustafa Semih Arıcı bugün kaleme aldığı "Konut piyasasında neler dönüyor?" başlıklı yazısında konut sektöründeki soın durumu değerlendirdi. "Son aylarda enflasyonun da hızlanıp resmi olmayan rakamlarda yüzde 50’yi bulmasıyla beraber, konut fiyatları inanılmaz ölçüde arttı. Özellikle İstanbul’da bu fenomen artışa rağmen, kiralık ev bulabilmek mesele haline geldi." diyerek yazısına başlayan Arıcı devamında şunları söyledi.

Geçen yıl, belki de pandeminin yeni başlamış olması hasebiyle, yerlerde sürünen konut satış ve kiralama fiyatları adeta şaha kalktı. Meselâ geçen yıl 500 bine satılan 3+1 yeni yapılmış standart bir daire milyonun üzerine çıkmış durumda. Hele hele elit bir semtte ise 7-8 milyona kadar gidiyor. Bu sonuçta hızla artan ve bazı inşaat kalemlerinde yüzde 150’ye varan zamlar rol oynasa da, çok fazla su yüzüne...