15 / 05 / 2024

konut kredilerinde dikkat edilmesi gerekenler

konut kredilerinde dikkat edilmesi gerekenler

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredilerini kullanarak uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki Konut kredisi başvurusu yapanların dikkat etmesi gerekenler neler? diyorsanız işte yanıtı...

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut sahipleri dikkat! Bunu yapan kiracısını evden çıkaramayacak!

Son zamanlarda artan konut fiyatları ve kira bedelleri, konut sahipleri ve kiracılar arasında gerginliğe sebep oldu. Konut sahipleri kiracıları konuttan çıkarmakta zorlanırken, dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor.

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Konut alacaklar dikkat! İkinci el konut kampanyası geliyor mu? Bakan resmen duyurdu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ikinci el konut kampanyası ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İkinci el konut kampanyası geliyor mu? İşte ayrıntılar...

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

O ilden konut alacaklar dikkat!

Turizm başkentlerinden biri olan Çeşme, pandemi ile birlikte konut alıcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, Çeşme'den ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? İşte detaylar...

Konut kredilerinde tarihi rekor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut kredilerine ve TOKİ'nin yrüttüğü konut projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, konu kredilerinde rekor kırıldığını belirtti.

Konut kredilerinde faizler yükseldi!

Piyasa faizlerinden Merkez Bankası’nın örtülü faiz artışına anında tepki geldi. Fonlama maliyeti 200 baz puandan fazla artınca, faizlerde dipten çıkış hızlandı. İhtiyaç kredilerinde faizler yıllık yüzde 18’i geçti, konut kredilerinde yüzde 13’e dayandı.

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

konut kredilerinde dikkat edilmesi gerekenler Haberi

konut kredilerinde dikkat edilmesi gerekenler

Ev sahibi olmak, kiracılıktan kurtulmak çoğu kişinin hayalleri içerisinde bulunuyor.  Ev almak için genellikle başvurulan yöntem ise konut kredisi oluyor. 

Konut kredisi çekmeden önce ödemelerin hesaba katılması gerekiyor. Peki konut kredisi başvurusu yapanların dikkat etmesi gereken hususlar neler? diyorsanız işte yanıtı.. 

1- Aylık gelirinize göre ne kadar kredi çekebilirsiniz, hesaplayın

Gelirinize göre ne kadar kredi çekebileceğinizi hesaplamanın en etkili yolu, aylık toplam gelirin en fazla yarısına  denk gelecek şekilde toplam aylık kredi taksit tutarınızı belirlemek oluyor. Aylık taksit tutarı belirlendikten sonra ise vadenize göre ne kadar kredi çekebileceğinizi hesaplayabiliyorsunuz.  Ancak kredi notunuza ve çalışmış olduğunuz sektöre bağlı olarak bankaların bu oranı yüzde 30’a kadar indirdikleri başvurular da bulunuyor. 

2-Kullanmak istediğiniz kredi tutarını belirmeniz gerekiyor

Bankaya başvurmadan önce ihtiyacınız olan kredi tutarını net olarak belirlemelisiniz....