25 / 08 / 2024

konut nereden alınır

konut nereden alınır

Doğru bir kıyaslama işlemi için gerekli olarak belirteceğimiz bu bilgiler, gayrimenkul değerleme uzmanlarının (eksperlerin) evleri kıyaslamak için kullandıkları bilgilerin biraz daha basitleştirilmiş halidir.

Hiç evi olmayana 500 bin TL konut desteği! 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Dar gelirli aileler için çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hiç evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği sağlıyor. Peki 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Hiç evi olmayanlara bakanlıktan 500 bin TL'ye varan konut desteği! Konut desteği nasıl alınır 2024?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği veriyor. Peki Aile Bakanlığı'nın konut desteği nasıl alınır?

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Gümüş yatırımı yapmak mantıklı mı? Gümüş nereden alınır? Hangi bankalar gümüş satıyor?

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından, gümüşe olan talep artarken, yatırımcılar ''Gümüş yatırımı yapman mantıklı mı?'' sorusunu merak ediyor. Peki gümüş nereden alınır, hangi bankalar gümüş satıyor?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

konut nereden alınır Haberi

konut nereden alınır

Almak istenen ev uzun araştırmalardan sonra belirlendi. Ancak, muadillerine göre çok mu pahalı, diğer ev daha mı uygundu? Vb. sorular, ev belirlendikten sonra neredeyse herkesin aklına takılan ilk sorular oluyor.



Bu soruların net olarak cevabını bulmak istiyorsanız, almak istediğiniz evi kıyaslamalısınız. Ancak, muadili evler ile kıyaslama işleminin sadece evin fiyat ve metrekare bağlantısı üzerinden yapılması eksik ve yanlış bir işlem olacaktır. Bunun yerine daha fazla zaman ayırarak almak istediğiniz evin tüm özelliklerini listeleyip, muadilleri ile kıyaslamalısınız.



- Konutun İçeresinde Yapılmış Lüks Donanımlar



Konutların çoğunluğunda bulunmayan, özel olarak yapılmış konutta bir donanım varsa değeri hesaplanarak alınmak istenen konutun fiyatından düşülmelidir. Bu işlemden sonra kıyaslama işlemi yapmanız en doğrusu olacaktır.



- Apartmanın Sahip Olduğu Ortak Alanlar



Yüzme havuzu, spor salonu, çocuk parkı ve daireye ait bahçenin...