05 / 05 / 2024

konut talebinin azalması

konut talebinin azalması

Merkez Bankası uzmanları iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisinden yola çıkarak, büyümeyi hızlandırmak için iş güvencesinin artırılabileceğini önerdi. Şu an uygulanan politikaların tersini savunan bu görüşü destekleyen de var karşı çıkan da.

BESA Holding konut stokuna çözüm sunmak için kolları sıvadı! Ankara'ya 4 yeni proje geliyor!

Yeni projelerin azalmasıyla ev fiyatları hızla yükseldi. Kiralık konut stokunun azalması ise kira fiyatlarının artmasına neden oldu. BESA Holding konut stokuna can suyu olacak yeni projeler için kolları sıvadı. 

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşmasıyla gelişim sağlıyor!

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşması ile birlikte gelişim sağlamaya devam ediyor. 

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: Ev fiyatları dibe düştü 

Kira artışlarını sınırlayan yasal düzenlemeler, banka kredilerini sınırlayan düzenlemeler ve mevduat talebinin azalması, konutları yatırım aracı olarak görmeyi zorlaştırdı. İkinci el konut pazarındaki ilan sayıları hızla artarken alıcı bulmak giderek daha da zor bir hale geldi.

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!

Türkiye genelinde konut satışlarının azalması, TÜGEM Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak tarafından vurgulandı. Koçak, son 1,5-2 yıl içinde konut fiyatlarında önemli bir artış olduğunu belirtti.

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Konut fiyatları yükseliyor, talep azalmıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş kaleme aldığı yazısında hızla yükselen ev fiyatlarına rağmen konut talebinin halen devam ettiğini belirtti. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut fiyatları neden yükseliyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, ülkemizde konut ihtiyacının sürmesine rağmen, hızla yükselen inşaat maliyetleri ve konut üretiminin azalmasının ev fiyatlarını yükselttiğini kaydetti.

Fiyatlar yükselmesine rağmen konut talebi azalmıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, hızla yükselen konut fiyatlarına rağmen konuta olan ilginin azalmadığını hem yatırım hem de oturum amacıyla konut talebinin devam ettiğini değerlendirdi.

konut talebinin azalması Haberi

konut talebinin azalması


Merkez Bankası uzmanları iş güvencesinin konut talebini artırıcı etkisinden yola çıkarak, büyümeyi hızlandırmak için iş güvencesinin artırılabileceğini önerdi. Şu an uygulanan politikaların tersini savunan bu görüşü destekleyen de var karşı çıkan da.


Türkiye’de son dönemde iş güvencesini azaltan politikalar devreye girdi, giriyor. Esnek çalışma yasası yürürlükte. 657 sayılı kanun değişme arifesinde. Kıdem tazminatının kökten değişmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu politikalarla verimliğin artırılması hedefleniyor. Tartışmalı olan bu hedef dışında, işgücünü esnekleştirmenin istenmeyen başka yan etkileri de ortaya çıkıyor. Merkez Bankası araştırmacılarına göre, iş güvencesindeki azalma konut talebini de azaltacak. Bu da büyüme sorunu yaşayan bir ekonomi için sıkıntı teşkil ediyor. Ekonomistler daha fazla iş güvencesinin kredi talebi üzerindeki olumlu etkisi göz önüne alındığında büyümeyi artıracak talep odaklı bir politikanın parçası...