05 / 05 / 2024

konutta yapılan düzenlemeler

konutta yapılan düzenlemeler

İşte kronolojik sıralamasıyla 2016'dan günümüze kadar gayrimenkul mevzuatında yapılan yasal düzenlemeler..

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Türkiye'de küçük esnaf ve Bağ-Kur sigortalıları için emeklilik şartlarında yapılan düzenlemeler kapsamında milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve uzun süredir beklenen 7200 prim günü düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı merak ediliyor.

Bankaların 100 bin TL'nin 32 günlük mevduat getirisi ne kadar? Banka banka yenilenen mevduat faiz oranları!

Finans sektöründe rekabetin artması ile beraber bankalar da, kendilerine müşteri çekmek için yeni stratejiler yapıyorlar. Bu stratejilerden biri de uzun vadeli mevduat hesapları ile ilgili olarak yapılan düzenlemeler. Uzun vadeli mevduat hesapları ve kısa vadeli getirileri.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Uzmanlardan bankalara KKM uyarısı: Hedefi tutturamayan bankanın kârı düşer!

125 milyar dolara yaklaşan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının azaltılması için yapılan düzenlemeler sonrası gözler bankalarda. Hedefleri tutturamayan bankaların kârının azalacağını belirten uzmanlar, mevduat faizlerinin de yüzde 40’ı aşmasını bekliyor.

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

İkinci el otomobil fiyatlarında yüzde 40 düşüş bekleniyor: Yeni düzenlemeler tüm dengeleri değiştirdi

Son dönemde oldukça yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesi için adımlar atılmaya başlandı. Yakında ikinci el piyasasında yüzde 40'a varan fiyat indirimlerinin görülmesi bekleniyor. İşte yapılan yeni düzenlemeler ve ikinci el pazarında son durum....

Kamu bankalarından müjde! 25 bin TL hemen hesabınıza yatacak

Kamu bankaları emekliler için yeni bir duyuru paylaştı. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda, devlet bankalarının başlattığı kampanyaya başvuran emeklilere anında 25.000 TL nakit verilecek. İşte tüm detaylar...

Son dakika.. 3 bankadan büyük hamle! Bu fırsat kaçmaz! 25 bin TL nakit verecekler

Kamu bankalarından emeklilerin yüzünü güldürecek için yeni bir ilan yapıldı ve başvuru ekranları bugünden itibaren aktif hale getirildi. Yapılan düzenlemeler yönünde, devlet bankalarının başlattığı kampanyaya başvuran emeklilere hemen 25.000 TL peşin ödeme yapılacak.

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Düzce'de deprem tehlikesini en aza indirgemek için yapılan çalışmalar neticesinde konut iyileştirmeleri ve kat sınırlaması yapılıyor.

konutta yapılan düzenlemeler Haberi

konutta yapılan düzenlemeler

Dünden bugüne gayrimenkulde yapılan düzenlemeler, inşaat firmalarının yüzünü güldürürken, dar gelirli vatandaşlar da dahil konut sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirdi. Aynı zamanda kentsel dönüşümde yapılan yardımın kapsamı genişletildi. Alınan son kararda ise konut ve işyerlerinin tapu harcında indirim yapıldı.


İşte 2016'dan günümüze kadar gayrimenkul sektöründe yapılan yasal düzenlemeler kronolojik sıralamasıyla şu şekilde;


1-) 8 Nisan 2016

8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar yayımlandı.


Karar sayısı: 2016/8663

Ekli "6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasın Dair Karar'ın yürürlüğe konulması; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 17/3/2016 tarihli ve 1398 sayılı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 5 inci...