03 / 05 / 2024

konyalıların konut teercihleri

konyalıların konut teercihleri

Aldığı göç ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Konyalılar da yaşama stilini de değiştirdi. Hızlanan konut yatırımların ile kentte son 10 yılda projeler site konseptine evrildi.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

konyalıların konut teercihleri Haberi

konyalıların konut teercihleri

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Konya'da yaşayan Konyalılar'ın site beklentisi ve planlı yapılaşması da öne çıkıyor. İç Anadolu Bölgesi'nin sanayisi gelişen kentlerinden biri olan kentte üretim ve satış aşamasında 24 site konseptli proje var.

Geçmişten günümüze çarpık yapılaşmanın pek görülmediği kentte son 10 yılda site konseptli projelere yönelim var. Bunda sanayisi gelişen kentteki beyaz yakalı nüfusun sayısının giderek artması etkili oluyor.

Gayrimenkul gelişiminin devam ettiği Konya'da Seha Yapı'dan, Torkam İnşaat'a ve Dağ Mühendislik'e kadar yerel ve ulusal markaların üretim ve satış aşamasında 24 konut projesi bulunuyor.

Konyalılar'ın talebinin nedenleri

Aldığı göç ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları Konya'da konut yatırımlarını hızlandırıyor. Konut fiyatlarının düşük olması ve konut yatırımının geri dönüş süresinin ortalama 19 yıl ile diğer büyük kentlere göre daha hızlı olması...