21 / 05 / 2024

Koruma kurullarının sorumlulukları nelerdir

Koruma kurullarının sorumlulukları nelerdir

Arkeoloji, sanat tarihi, müzecilik, mimari ve şehir plancılığı konularında uzmanlaşmış; Bakanlıkça seçilen temsilciden meydana gelen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurularının görevleri nelerdir? İşte yanıtı..

Yüzbinlerce vatandaşın borcu silinecek! Resmen açıklandı! Ödeme gücü olmayanlar acil baksın!

Sosyal koruma alanlarını kuvvetlendiren hükümet, geliri düşük kesimlere ilişkin destekleri de artırıyor. Devlet parası olmayana bedava sağlık hizmeti sağlıyor. Geliri 4 bin 471 TL’den az olanların primini Hazine karşılıyor.

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

WhatsApp konuşmalarınızı kimse göremeyecek! Artık kilitlenme özelliği geliyor!

WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini daha da korumak için önemli bir adım atıyor. Yeni özelliği "Sohbet Kilitleme”, kullanıcıların özel sohbetlerini ek güvenlik önlemleriyle koruma imkânı sağlıyor.

Bilgileriniz çalınabilir, aman dikkat! Kişisel verileri korumak için ne yapmalı? Bunlara mutlaka dikkat edin!

Online alışveriş veya bankacılık işlemi yaparken bir anda kişisel bilgileriniz çalınabilir. Her yıl 28 Ocak’ta kutlanan ‘Veri Koruma Günü’nde, kişisel verilerinizi siber saldırılara karşı korumak için lütfen uzmanların önerilerine kulak verin.

Devre tatil sözleşmeleri resmen yeniden düzenlendi! Tüketici korumasının kapsamı genişledi! 

Ticaret Bakanlığı, devre tatil sektöründe faaliyette bulunan şirketlerin uymak zorunda oldukları kurallarda güncellemeye gitti ve hizmet satın alan tüketiciler için sunulan koruma kapsamını da genişletti. İşte tüm ayrıntılar...

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Sit alanları ranta açılıyor iddiası!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kritik karar geldi. Bakanlık özel koruma alanlarının da dahil olduğu alanları enerji yatırımlarına açtı.

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının dışında bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracıların hakları nelerdir? Kiracı, kira bedelinde indirim talep edebilir mi? Kiralarda zam oranı sabitlenebilir mi? İşte kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla...

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

26 maddede site yönetim kurullarının oluşumu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "26 maddede site yönetim kurullarının oluşumu" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Antarktika'da Çevre Koruma Protokolü'nün Uygulanmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Antarktika Andlaşma Bölgesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti faaliyetlerinin, 2017 yılında kabul edilen Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'nde belirtilen şartlara uygun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Koruma kurullarının sorumlulukları nelerdir Haberi

Koruma kurullarının sorumlulukları nelerdir

Koruma kurullarının görevleri nelerdir?


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma kurullarına ve koruma kurullarının yerine getirmesi gereken görev ve sorumluluklarına dair esaslara da yer veriliyor. Kanuna göre, koruma kurulları, Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları çerçevesinde olmak kaydıyla aşağıdaki işleri yapmakla görevli ve yetkilidir:


- Bakanlıkça tespit edilen veya ettirilen korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının tescilini yapmak,


- Korunması gerekli kültür varlıklarının gruplandırılmasını yapmak,


- Sit alanlarının tescilinden itibaren bir ay içinde geçiş dönemi yapı şartlarını belirlemek,


- Koruma amaçlı imar planları ile bunların her türlü değişikliklerini inceleyip onamak, (1)


- Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının koruma alanlarının tespitini yapmak,


- Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarından özelliklerini kaybetmiş olanlarının tescil kaydını kaldırmak,


- Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ve koruma alanlarıyla...